Újabb NFT kereskedelmi volumen rekord dőlt meg

spot_img

Az NFT kereskedési volumene a harmadik negyedévben elérte a 10,67 milliárd dollárt, ami 700%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

Egyik neves elemző platform adatai alapján, az NFT kereskedelem éves szinten több mint 38 000%-os növekedést könyvelt el a tavalyihoz képest és augusztusban új rekordokat döntött meg.

Az NFT-k, azaz nem helyettesíthető tokenek kereskedési volumene az év harmadik negyedévében elérte a 10,67 milliárd dollárt, ami 704% -os növekedés az előző negyedévhez képest – derül ki a Dappradar adataiból.

A Dappradar 2021. harmadik negyedévi Dapp Industry Report külön kiemelte az Ethereumot és a Ronin-t, amelyek a rekord növekedés 77,73% illetve 19,53%-ért voltak felelősek..

Fontos kiemelni az Axie Infinity play-to-earn NFT játékot. ami a valaha legnagyobb volumenű NFT kereskedelmet produkálta, mintegy 2 milliárd dolláros kereskedelmi eredménnyel, ez az első dApp, amely elérte ezt a számot.

Hatalmas lökés az NFT-k számára

Az NFT-k, amik tulajdonjogot, erdetiséget és mennyiséget reprezentálnak a blokkláncon 2021-ben robbanásszerűen megnőttek, éves szinten több mint 38 000%-os növekedést regisztráltak a piacot vizsgáló platformok.

Míg az első félévben az NFT-k több millió dolláros műalkotások értékesítésének hála kerültek a címlapokra, addig a Q3 NFT piac fókuszában olyan avatar kollekciók voltak, mint a Bored Ape Yacht Club és a CryptoPunks, amelyek olyan hírességek érdeklődését keltették fel, mint a Kings of Leon, Soulja boy vagy Stephen Curry.

A Dappradar adataiból észrevehető, hogy a játékok decentralizált alkalmazásai iránti érdeklődés (amelyek közül sok NFT-ket használ) növekszik, a játék fókuszú dApp-ok száma június óta növekszik, míg a decentralizált pénzügyi (DeFi) dApp megjelenések ugyanebben az időszakban elmaradtak.

A felhasználói számok azonban kissé csökkentek, az NFT fókuszú dApp-ok átlagosan 102 000 egyedi aktív pénztárcát (UAW) regisztráltak a negyedév során, ami 2%-os csökkenés 2021 második negyedévéhez képest.

Mit hozhat a jövő?

Az augusztusi rekordszámú, 5,2 milliárd dolláros kereskedelmi forgalom után szeptember csendesebb hónapnak bizonyult. A kereskedési volumen azonban ismét élénkül, a vezető NFT piactér, az OpenSea a hónap végi a legjobb teljesítményét rögzítette a hétvégén.

Az OpenSea vasárnapi 136,8 millió dolláros egynapos kereskedési volumene a legmagasabb volt, amióta szeptember 5-én elérte a 138,5 millió dollárt.

A hétvégi fellendülést a pixel alapú avatarok új sora hajtotta felfele, leginkább a Gremplin CryptoToadz kollekciója, amelynek forgalma vasárnap több mint 19 millió dollár volt, így valamivel felülmúlta még az Axie Infinity kereskedési volumenét is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img