57%-al emelkedett a Stacks árfolyama a Bitcoin NFT-k hatására

spot_img

A Stacks NFT-ket és DeFi-t implementál a világ legnagyobb blokkláncába.

Szárnyak a Stacks iránti kereslet, ami egy olyan blokklánc ami ötvözi a Bitcoint az intelligens szerződésekkel. Az STX tokenjének ára 57% -kal emelkedett az elmúlt napokban, 2,3 dollárra, éppen akkor, amikor ismét élénkül az NFT piac.

Az STX robbanásszerű ármozgása miatt a kriptovaluta tizenhárom helyen emelkedett a globális piaci részesedés rangsorában. 2,9 milliárd dolláros piaci részsedésével most a világ 55. legnagyobb kriptovalutája.

Az emelkedés mögött az áll, hogy bevezették a Bitcoin hálózatára az NFT-ket. Ez nem szokványos a kriptoban, pontosan azért mert a Bitcoin natívan nem támogatja az okos szerződéseket, amik az NFT-k alapjai, pontosan ezért az NFT-k nagy része ma Ethereum hálózaton találhatóak meg, ami a Bitcoinnal ellentétben natívan támogatja az okos szerződések létrehozását.

A Stacks saját blokklánca viszont pont, hogy támogatja natívan az okos szerződéseket, s azon a működési elven alapul, hogy minden tranzakció összegyűjtésre kerül majd átvezetik Bitcoinra.

Muneeb Ali – cég alapítója – a múlt hónapban „Layer 1.5” -nek minősítette megoldásukat, ezzel is megkülönböztetve az olyan Ethereum Layer 2 megoldásoktól, mint az Arbitrum vagy a Polygon.

Bár a Stacks NFT piactere meglehetősen új, Bitcoinhoz kapcsolódó NFT-k évek óta léteznek. Az Ethereum megjelenése előtt az első tokenizált digitális eszközök némelyikét már 2012-ben mintelték és adták el a Counterparty-n, egy 3rd party Bitcoin protokollon keresztül.

A Stacks NFT piaca élénkül

A jelek szerint a Stacks NFT piaca emelkedik. Hétfőn a 12 éves Abraham Finley egy óra alatt eladta az összes kézzel rajzolt, pixeles Bitcoin madár NFT gyűjteményét a Stacks piactéren, mintegy 8 000 dollár értékben.

Csütörtökre a Bitcoin Birds lett a legtöbb tranzakcióval rendelkező NFT gyűjtemény a Stacks -en, amely 24 óra alatt 16 651 STX (kb. 21 000 dollár) értékű forgalmat bonyolított le. A CryptoPunks-t “másoló” StacksPunks is jól teljesített a héten. A StacksPunks jelenleg körülbelül 620 528 STX értékű forgalmat, azaz körülbelül 1,3 millió dollárt bonyolított.

Nyilvánvalóan érdemes szem előtt tartani, hogy a Stacks NFT bevezetése és ezek a kereskedési mennyiségek eltörpülnek az Ethereum napi NFT volumene mellett, azonban érdekes megfigyelni, hogy az NFT-k bevezetése milyen hatással van egy-egy árfolyam növekedésére, főleg ha sikeres projektek indulnak el rajta.

A CryptoSlam adatai szerint az elmúlt napokban az Ethereum-alapú Axie Infinity játék több mint 20 millió dollár értékben értékesített tokeneket. Más okos szerződéseket használó blokkláncok, mint például a Solana, a Flow és az Ethereum Layer 2 megoldás, a Polygon is kivették részüket az NFT-k jelenlegi fellendülésében.

Ennek ellenére az STX befektetők egyértelműen izgatottak a további Bitcoin NFT-k és a Bitcoin által támogatott decentralizált pénzügyi termékek kilátásai iránt, hiszen egy potenciális kapcsolódási pont a virágzó NFT piac és DeFi között hatalmas potenciállal kecsegtet minden Bitcoin fan számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img