Hamarosan élesbe áll az ICON 2.0

spot_img

Ma 14 órakor kezdődik (KST – Korea Standard Time – 22 óra körül) az ICON 2.0 tényleges aktiválásának a harmadik szakasza. Több tőzsde is jelezte, hogy támogatni fogja az átállást. Az átállás időszaka alatt szünetelni fognak az ICX be- és kiutalások, valamint az ICONex és a Hana tárcák nem tudnak majd új tranzakciókat végrehajtani. A nyilvános végpontok szintén offline állapotba kerülnek. Közben az ICON Alapítvány szavazásra bocsátja a hálózat felülvizsgálatára vonatkozó javaslatot.

A holnapi napon, november 4-én a szavazás lezárul, a javaslat (remélhetőleg) elfogadásra kerül. Új biztonsági mentés kerül megosztásra az összes többi csomópont üzemeltetője (nem fő P-Rep) számára, a nyilvános csomópontok is helyreállnak, valamint a nyilvános végpontok ismét élesben működnek majd. A tőzsdék újraindíthatják a be- és kiutalási műveleteket. Feltéve, hogy nem merülnek fel kritikus technikai problémák, a migráció befejeződik, és kezdődhet az ICON 2.0 korszaka.

Még júniusban, az ICON Alapítvány bejelentette, hogy egy új EVM kompatibilis blokklánc, az “ICE” érkezik az ICON ökoszisztámába, és hogy az ICE lesz az ICON projekt alkalmazásközpontja, saját natív tokennel.

Mi az ICE és az EVM?

Az ICE az ICE hálózat tranzakciós díj és jutalom tokenje, amely egy EVM kompatibilis blokklánc az ICON ökoszisztémában. Az EVM (Ethereum Virtual Machine) az Ethereum futási környezete. (Ha többet szeretnél megtudni az EVM technikai hátteréről itt nézz szét.)

Az Ethereum jelenleg még mindig az első számú blokklánchálózat a DAappok számára, így az Ethereummal való kompatibilitás megteremtése hatalmas előrelépés lesz az ICON számára.

Az ICON Alapítvány elképzelése szerint az ICE Network az alkalmazási rétegre fog koncentrálni, míg a meglévő ICON Network továbbra is a BTP-re optimalizál. Kifejezetten az interoperabilitásra és az alacsony késleltetésű cross-chain alkalmazásokra fog koncentrálni.

Az ICE az ICON ökoszisztémát EVM kompatibilitással egészíti ki. Az EVM kompatibilitás lehetővé teszi a Solidity kód futtatását és az olyan alkalmazásokba való integrációt, mint a MetaMask.

A Solidity az a nyelv, amelyen az Ethereum intelligens szerződéseket írják. A MetaMask az Ethereum-alapú DeFi pénztárca és böngészőbővítmény, amely DApp átjáróként is szolgál.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok. Ha ICX-t vásárolnál a Binance oldalán megteheted.

/theiconist/

Mit jelent az ICON 2.0 az ICON ökoszisztéma számára – 1. rész

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img