Kriptopénzügyek | bitcoint is lehet adományozni az elnökválasztási kampányhoz

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

A Bybit egy Launchpool keretében teszi lehetővé, hogy felhasználói egy most induló kriptovaluta tokenjeit megszerezzék. A Mode egy Optimism stackre építő L2 hálózat, ami része az Optimism által megálmodott Superchain ökorendszernek.

BlockFi

Májusban elérhetetlenné fog válni a BlockFi webes platformja. A hírt csütörtök este osztotta meg a csődbe ment kriptohitelező. A közlemény szerint a Coinbase lesz a BlockFi disztribúciós partnere és a Coinbase számlákon keresztül fogják kifizetni a károsultakat. 

Piaci zanza

  • Erősen indította a májust a kipto piac. Bár a bitcoin árfolyama a múlt héten lefelé hagyta el az elmúlt két hónapban bejárt sávot, gyorsan visszatért oda, csapdába ejtve a letörésre várakozó shortolókat.  
  • A „Beyond Token Issuance” című jelentésben a Chainlink blokklánc és oracle platform elemzői kifejtették, szerintük melyek a jelenleg legnagyobb lehetőségek a valós eszközök tokenizálásában. A Chainlink munkatársai úgy vélik, hogy az eszközkezelők számára óriási potenciál rejlik a tokenizálásban, mivel a pénzügyi eszközök infrastruktúrája egyre inkább a digitalizáció irányába halad.
  • Ausztrál források szerint az ország legnagyobb tőzsdéjén, az Ausztrál Értékpapírtőzsdén (ASX) várhatóan még 2025 előtt elindulhatnak a spot Bitcoin ETF termékekkel történő kereskedések. Ráadásul az egyesült államokbeli és hongkongi alapkibocsátók nyomdokaiba lépve a VanEck Australia és az ausztrál BetaShares alapkezelők is benyújtották spot Bitcoin ETF kérelmüket az ország szabályozó hatóságához a Bloomberg szerint.
  • Oroszország szeptember 1-től szigorú korlátozásokat fog bevezetni a kriptoeszközökre vonatkozóan, például a bitcoin kereskedésre. Csak az orosz joghatóság alatt kibocsátott digitális pénzügyi eszközök lesznek engedélyezettek, valamint mentesülni fognak a bányászok. Az orosz pénzügyminiszter továbbra is a szabályozott felhasználást támogatja, amelynek a célja a rubel megerősítése. 
  • A Bitcoin hosszú távú trendmutatói – a 200 napos és a 200 hetes mozgóátlagok – a valaha volt legmagasabb szinten állnak. Anthony Pompliano szerint a BTC erősebb, mint valaha.
  • A Chainalysis jelentése szerint összesen 1,75 millió alvó BTC-cím inaktív több mint egy évtizede, viszont 10 év után felébredt egy “szunnyadó” Bitcoin-cím, amely abból a korszakból származik, amikor Satoshi Nakamoto még aktív volt.
  • Bitcoin vagy arany címmel rendezett vitát az elmúlt hétvégén a ZeroHedge, egy ismert nemzetközi pénzügyi blog és híroldal. 
  • A telekommunikációs óriás összekötné a kriptotárcákat és a digitális ID-t az okostelefonhasználattal a SIM kártyák által.
  • A napokban nyújtotta be az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) negyedéves jelentését a Susquehanna International Group (globális kereskedési, technológiai és befektetési cég – SIG), amelyben az áll, hogy több mint 1,8 milliárd dollár értékű spot Bitcoin ETF-eket birtokol. A pénzügyi beadvány részletezi a SIG befektetési portfólióját is.
  • Szerdán este Donald Trump, volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt kijelentette, hogy támogatja a kriptovalutákat. A bejelentést a floridai Palm Beachen található Mar-a-Lago üdülőhelyen hallhatták a meghívottak a Trump Cards NFT Gálának elnevezett rendezvényen. Az eseményen azok vehettek részt, akik valamilyen Trump nevét és képmását ábrázoló NFT-t birtokoltak.
  • A napokban több olyan eseményről is hírt adtunk, melyek befolyásolhatják a mesterséges intelligenciához köthető kriptopénzek árfolyamát. A sort az Nvidia május 22-én érkező negyedéves pénzügyi jelentésével kezdtük, majd az Apple termékbemutatójával folytattuk, amelyen a Render Network is kiemelt szerepet kapott. A következőkben kiemelünk 3 további eseményt, melyek a mainstream érdeklődés mellett a piaci szereplők figyelmét is az ágazat felé fordíthatják.

Jó, ha tudod!

SocialFi – közösségi média a blokkláncon

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img