Timbaland produkciós stúdiót indít a Bored Ape NFT tulajdonosoknak

spot_img

A zenei producer, Timbaland egy újabb NFT projekttel indul, ami az Universal Bored Ape alapú metaverzum fókuszú zenekarát veszi alapul.

Egy nappal azután, hogy a nagy lemezkiadó, a Universal Music Group bejelentette, hogy a Bored Ape Yacht Club NFT-ből származó karakterekből álló csoporton alapuló virtuális metaverzum zenekart hoz létre, egy másik zeneipar nagyágyú – Timbaland – is elindította saját verzióját az ötlettel kapcsolatban.

A Timbaland hivatalosan is bejelentette az Ape-In Productions létrehozását, egy új szórakoztatóipari vállalatot és platformot, amely zenét és animációt fejleszt majd metaverzum alkalmazásokhoz. Az Ape-In számos Bored Ape Yacht Club NFT tulajdonossal és más hírességgel fog együttműködni.

A cég első próbálkozása a TheZoo nevű hip-hop csapat, amelynek első dala, az ApeSh!t – amit maga Timbaland készített a Variety szerint – november 17-én egy NFT gyűjtemény mellett jelenik meg.

„Új szórakoztató platformot építettünk fel a metaverzumban, amely a kreatív vezetést és a hosszú távú tulajdonjogot visszaadja a művészek kezébe, hiszen ez a koncepció hihetetlenül fontos számunkra” – mondta Timbaland a Varietynek adott nyilatkozatában.

Nem csoda a zeneipar érdeklődése az NFT iránt, hiszen a piac robbanásszerűen nőtt 2021 folyamán, beleértve a 10,67 milliárd dollár értékű kereskedést a harmadik negyedévben.

Az Ape-In Productions azt tervezi, hogy tovább kívánja hasznosítani az NFT gyűjteményeket, hogy exkluzív hozzáférést és prémium élményt biztosítson a tulajdonosok számára. Eközben a BRON Digital produkciós stúdió animációs sorozatot és virtuális koncerteket is készít az Ape-In számára.

Az Ethereum alapú Bored Ape Yacht Club az egyik legnépszerűbb NFT-profilképgyűjtemény a piacon, és a mai napig több mint 1 milliárd dollár összkereskedést bonyolított le három kollekciója között – mindegyik április vége óta van a piacon. Timbaland az egyik Bored Ape NFT tulajdonosa, csakúgy, mint más hírességek, mint például Jimmy Fallon, Stephen Curry NBA-játékos és Mark Cuban milliárdos befektető.

A Bored Ape alkotói, a Yuga Labs teljes kereskedelmi jogot biztosít az NFT-tulajdonosoknak, ami azt jelenti, hogy a tulajdonosok saját belátásuk szerint felhasználhatják a megfelelő illusztrációkat az ezekből származó műalkotások vagy termékek létrehozására. Az egyetlen limitáció, hogy nem használhatják a Bored Ape Yacht Club tényleges nevét vagy márkajelzését, ahogy az Arizona Iced Tea augusztusban ezt a saját bőrén tapasztalta mikor megszegte ezt a szabályt.

Tegnap a Universal bejelentette a Kingship elindítását, egy metaverzum zenekart, amely virtuális világokban fog fellépni és NFT-ket ad ki. A zenekar a neves gyűjtő, Jimmy „j1mmy” McNelis tulajdonában lévő Bored Ape NFT-n alapuló karakterekből áll, és Nicholas Adler, aki Snoop Dogg rapper menedzsere is (Snoop szintén komoly NFT-gyűjtő), irányítja.

Más Bored Ape NFT-gyűjtők is aláírtak szerződéseket eszközeik kereskedelmi forgalomba hozataláról. Például a Creative Artists Agency (CAA) leigazolta az 0xb1 álnevű gyűjtőt, hogy „blue-chip márkákkal” működjön együtt az általa birtokolt NFT-képek felhasználása érdekében.

A metaverzum azokra a megosztott, online és összekapcsolt környezetre utal, amelyeket a felhasználók a 3D-s avatarok segítségével fedezhetnek fel, és sokak szerint ez lesz az internet jövőbeni verziója. A Facebook például konkrétan ezt a fajta jövőt építi, hiszen a közelmúltban a cég márkanevét Metára változtatta, és NFT gyűjteményei valamint tulajdonában lévő egyéb digitális eszközök valószínűleg nagy részét képezik majd egy ilyen újragondolt online élménynek.

Az Ethereum-alapú metaverzum játékvilágok, mint például a Decentraland és a The Sandbox potenciális környezeteket biztosítanak a virtuális zenekarok számára, hogy felléphessenek. Snoop Dogg rapper lehet az egyik első nagy művész, aki felfedezte az ötletet, ugyanis nemrégiben NFT partibérleteket adott el rajongóinak, hogy azok exkluzív élményhez jussanak a Sandboxban rendezett koncertjén.

Timbaland már veteránnak számít az NFT térben. A hónap elején Ethereum-alapú zenei NFT-sorozatot indított útjára hamarosan megjelenő „Opera Noir” EP-je alapján. A gyűjtők egy hamarosan megjelenő alkalmazás segítségével keverhetik és egyeztethetik az NFT zenei mintákat és klipeket saját kompozíciók létrehozásához.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img