Kriptopénzügyek – 19.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Discord

A világ egyik legnépszerűbb chat platformjának számító Discord hamarosan integrálni fogja a Metamaskot. A legelterjedtebb ethereum tárca közelgő támogatásáról a Discord igazgatója tett közzé egy ezt beharangozó képet, amin a WalletConnect logója is jól kivehető.

Celsius

Celsius a DeFi szektor felé kacsingat. A múlt héten mutatták be a CelsiusX-et, a Celsius DeFi ágát. A CelsiusX-et olyan projektnek szánják, amely összeköti a CeFi-t és a DeFi-t. A DeFi vállalkozás eddigi partnerei: a Polygon, a Chainlink, az Enzyme Finance. Az alábbi videó a CelsiusX tervezetét, szerkezetét és működését mutatja be.

Brave

A tegnapi bejelentést követően, miszerint a Brave böngésző integrálódik a Solanával, a BAT token ára több mint 25%-kal megugrott.

Coinbase

Durván visszaesett a Coinbase bevétele és részvényeinek értéke miután kikerült a harmadik negyedéves üzleti jelentésük.

Nexo

A Nexo a Texture Capitalba fektetett be, így jó úton halad afelé, hogy a bróker-kereskedői engedélyt hivatalosan is megszerezze. A stratégiai befektetés során a FINRA tag és a SEC által bejegyzett bróker-kereskedő Texture Capitalban szereztek részesedést, valamint ennek kapcsán az anyavállalatba, a Texture Capital Holdings Corp-ba. A befektetés elősegíti a bróker-kereskedői engedélyezés jövőbeli lehetőségeit, ami lehetővé teszi a cég számára, hogy Earn csomagjukat, tőzsdei termékeiket és kereskedési szolgáltatásaikat az amerikai ügyfelek szélesebb körének kínálják. A Texture Capitallal való partnerség lehetővé teszi számukra azt is, hogy a Texture alternatív kereskedési rendszerén (ATS) és engedélyezésén keresztül több amerikai befektető számára bővítsék intézményi kínálatukat. A 2019-ben alapított Texture Capital szabályozott, blokklánc-alapú piacteret kínál, amely az akkreditált és intézményi befektetőket szolgálja ki, miközben a magántőke likviditását is növeli. A vállalat egyedülálló versenyelőnnyel rendelkezik, mivel egyike azon maroknyi bróker-kereskedőnek, amely a digitális eszközértékpapírok kibocsátására és kereskedésére engedéllyel rendelkezik, emellett mind az 50 amerikai államban, valamint számos területen be van jegyezve.

TradingView

A Fekete Péntekhez közeledve a TradingView ismét jelentős kedvezményeket kínál felhasználói számára.

Binance

A napokban egy francia lapnak adott interjút a Binance igazgatója, amiben utalt rá, hogy itt jöhet majd létre a tőzsde központi irodája.

Piaci zanza

A BlockFi, kriptopénz kihelyezéssel és kölcsönzéssel foglalkozó cég, kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez, vagyis a SEC-hez. A beadvány egy fizikailag fedezett bitcoin tőzsdén kereskedett alapról szól.

A Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) a Project Orchid kezdeményezés keretében felgyorsította a kiskereskedelmi felhasználásra szánt központi banki digitális valuta (CBDC) kutatását és fejlesztését.

Az inflációról szóló hírek az egekbe, az Evergrande állítólagos csődje a padlóra küldte a bitcoin árfolyamát. Szerda délután láttak napvilágot az USA legfrissebb inflációs adatai. Akárcsak hazánkban, az Egyesült Államokban is 6% fölötti (USA: 6.2%, Magyarország: 6.5%) volt a pénz romlásának októberi mértéke. Ez éves szintre vetítve havi 0.9%-nak felel meg, vagyis a jelenlegi helyzetben évente nagyjából 3 heti fizetésünk válik semmivé az infláció következtében. De ezek persze csak a hivatalosan elismert (kozmetikázott) adatok, a valóságban ennek többszöröse tapasztalható az élelmiszerek, az üzemanyagok, vagy éppen a lakhatás területein.

Az amerikai tőzsdefelügyelet öt biztosának egyike publikált egy cikket a DeFi-vel kapcsolatos aggályairól. Caroline Crenshaw SEC-biztos írása a Blokklánc-jogi nemzetközi folyóirat első számában jelent meg (igen, már van ilyen is!).

700 millió dollár értékű long és short pozíciót likvidáltak szerdáról csütörtökre virradóra. A bitcoin 63 000 dollár alá, hétnapos mélypontra esett a tegnapi napon, mielőtt megközelítőleg 69 000 dolláron új történelmi csúcsot ért el.

Egy nagy ázsiai biztosító a kriptopiacra merészkedett, hogy modellt szolgáltasson más vállalkozások számára a területen. A OneDegree nevű, több ágazatban tevékenykedő biztosító csütörtökön jelentette be, hogy partnerségre lép a Hong Kong Bitcoin Exchange (HKbitEX) vállalattal, hogy védelmet nyújtson az utóbbi ON1ON letéti platformja számára 100 millió dollár értékben. A OneDegree azt állítja, hogy a vállalat az első ázsiai székhelyű biztosítási szolgáltató a digitális eszközökre.

KriptoSuli

Ebben a videóban a KriptoSuli bemutat egy könnyen használható eszközt, amivel megbecsülhetjük kriptopénzeink jövőbéli árfolyamát.

Adószakértők válaszolnak! Mindent az adózási kötelezettségeidről!

Bár sokan az ellenkezőjét hiszik, Magyarországon már elég jól szabályozott a kriptopénzes bevételek adózása. Ha alkalmazott vagy és csináltál pénzt a kriptóból, ha bányász vagy, ha rendszeresen kereskedsz, vagy ha egyéni vállalkozó vagy, rád is vonatkoznak bizonyos kötelezettségek.

Adószakértők válaszolnak! Mindent az adózási kötelezettségeidről

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img