Bitcoin: kitörésre várva

spot_img

A hétvégére várt két nagy esemény közül végül csak az egyik valósult meg. Habár a Taproot frissítés sikeresen élesedett, a tőzsdefelügyelet a péntek esti órákban visszadobta a felé benyújtott ETF kérelmet.

Az elutasítás ellenére a bitcoinnak sikerült 5%-os pluszban zárnia az elmúlt hetet, ám továbbra is gyengébben muzsikál, mint a rangsorban őt követő ethereum. Miközben az ETH már maga mögött hagyta a fél évvel ezelőtt beállított ~4400 dolláros rekord árfolyamát, a BTC még csak készülődik az innen való elrugaszkodásra.

A lassabb előrehaladás ellenére, a nagy képre tekintve továbbra is kedvező helyzetben vagyunk. Habár sokféle módszer létezik a bitcoin árfolyam csúcsának előrejelzésére, az egyik talán legegyszerűbb és legmegbízhatóbb mutató szerint még messze vagyunk ettől.

Ha a sok kereskedő által kedvelt, a piac erősségét jelző RSI momentum indikátort 2 hetes nézetre váltjuk, nagy magabiztosággal határozhatjuk meg, hogy hol is tartunk az adott ciklus során. Ha az RSI értéke eléri a 90-es szintet, jellemzően 3-8 hét választhat el minket a közelgő csúcsponttól.

Ez a jelzés mindenkinek elegendő időt biztosíthat arra, hogy ha addig még nem tette meg, alaposan átgondolja a profit levételével kapcsolatos stratégiáját. Ez ugyanakkor pont ebben a szakaszban lehet a legnehezebb, mivel a bitcoin árfolyama éppen ekkor szokta bemutatni a legintenzívebb és látszólag soha véget nem érő növekedését. Az esetleges további nyereségről való lemaradás ilyenkor sokakból válthat ki olyan érzést, ami megakadályozza őket abban, hogy még ha előtte el is tervezték, de végül ténylegesen meg is váljanak a bitcoinjaiktól.

A 2 hetes RSI jelenleg 68-as értéket mutat. Ha feltételezzük, hogy a bika piac végső szakasza felé tartunk, a bitcoinnak ezekben a helyzetekben 4-7 hét közötti időre volt szüksége ahhoz, hogy erről az értékről a 90-es szintig ugorjon.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img