Az OpenSea kereskedési volumene megduplázódott ahogy a Bored Ape Yacht Club 900%-os növekedést ért el

spot_img

Az OpenSea több hét legjobb napját élte tegnap, akárcsak a Bored Ape Yacht Club.

Hivatalos adatok szerint tegnap az OpenSea NFT-piacon naponta forgalmazott Ethereum mennyisége 48 millió dollárról 105 millió dollárra ugrott.

Utoljára október 15-én érte el az Ethereum napi mennyisége az OpenSea-n a 100 millió dollárt. Akkoriban ez inkább volt rendszeres. A dolgok egy jó hónapra rá lehűltek, de úgy tűnik, hogy a Bored Ape Yacht Club NFT-k értékesítési volumenének tegnapi hirtelen tízszeres emelkedése hozzájárult a nagymértékű felfutáshoz.

Az NFT adatgyűjtő CryptoSlam! szerint a Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-k eladási volumene egyik napról a másikra 900%-kal nőttek, míg a spin-off Mutant Ape Yacht Club (MAYC) eladásai 1100%-kal nőttek.

A Bored Ape Yacht Club egy 10 000 NFT-ből álló gyűjtemény, amelyet még áprilisban indítottak el. Mindegyik kép egy rajzolt majom portréképe, amelyet legfeljebb 170 lehetséges tulajdonság kombinációjából generálnak. Az NFT-ket ERC-721 tokenként tárolja az Ethereum.

Az NFT projekt a közelmúltban nehézsúlyú támogatást kapott a popvilágtól. Az egész múlt héten kezdődött, amikor a Rolling Stone magazin a BAYC-vel együttműködve 2500 limitált kiadású papírzint adott ki, mindegyik borítóján egy Bored Ape-vel.

Szerdán a magazin digitalizált változatát NFT-ként bocsátották árverésre a Superare-en, egy másik, a Mutant Ape Yacht Club által ihletett borítóval együtt – ami egy hasonló, 20 000 NFT-ből álló gyűjtemény, amelyet a BAYC alkotói indítottak el augusztusban. Jelenleg még másfél nap van hátra licitálni rájuk.

Csütörtökön a Universal Music Group – a világ legnagyobb lemezkiadója – bejelentette, hogy megalakítja a Gorillaz stílusú metaverzum csoportot Kingship néven. A csoport avatarjai Jimmy „j1mmy” McNelis gyűjtő tulajdonában lévő Bored Ape Yacht Club NFT-n fognak alapulni.

A rajongók arra számíthatnak, hogy a Kingship virtuális világban lép fel, és a metaverzum bővülésével több NFT-t is kiadnak majd. A csoportot Nicholas Adler fogja irányítani, aki jelenleg a kriptobarát Snoop Dogg mendzsere is, a zenét pedig a Universal leányvállalata adja ki, 22:22 néven.

Egy hasonló hírben a legendás hip-hop producer, Timbaland pénteken bejelentette, hogy egy BAYC avatárokból álló metaverzum zenekart is alapít. A projekthez való csatlakozás érdekében a Timbaland egy új Ape-In Productions céget is létrehoz, amely zenét és animációkat fog gyártani a projekthez.

A cég szerdán adja ki első kislemezét NFT-ként. A dal az „ApeSh!t” címet viseli, és a TheZoo nevű zenekar adja elő.

Végül @PuffYatty, az NFT-gyűjtő a Twitteren közölte, hogy a BAYC alkotói, a Yuga Labs védjegykérelmet nyújtottak be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához az “APE” szó használatára a “kriptovalutákban, online játékokban, számítógépes szoftverplatformban és egyedi blokklánc szoftverfejlesztésében.”

Kétségtelen, hogy a BAYC és MAYC NFT tulajdonosai fényes jövőnek néznek elébe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img