Tovább folytatódik az NFT szektor növekedése a Google Trends adatai szerint

spot_img

Tovább folytatódik az NFT szektor növekedése a legfrissebb adatok szerint. A Google keresések száma új történelmi csúcsot ért el, ami arra utal, hogy a lakossági befektetők jelen vannak. Ugyanakkor a vezető NFT piactéren – az OpenSea-n – a kereskedési volumen több hetes csökkenést követően masszív emelkedésnek indult.

Az NFT szóra a Google keresések az egekbe szöktek

A BTC, ETH, SOL, BNB stb. által felállított újabb és újabb történelmi csúcsok, valamint a fokozott intézményi és mainstream elfogadottság mellett, 2021 az NFT-k kitörési éveként fog bevonulni a kriptotörténelembe.

Bár az NFT-ket nem ebben az évben találták fel, mégis sikerült a legkülönbözőbb iparágakból származó emberek és vállalatok figyelmét felkelteniük, a zenészektől és sportolóktól kezdve a befektetőkön át a politikusokig.

Az NFT-k nagyon jó alternatívái annak, hogy a híres személyek megerősítsék kapcsolataikat a rajongókkal, beleértve a kiskereskedőket is. Ez a narratíva további megerősítést kapott a Google Trends által, ami jellemzően jó mutatója a lakossági befektetők viselkedésének.

A világ legnagyobb keresőmotorján az “NFT” lekérdezések száma márciusban érte el korábbi csúcsát, amelyet később augusztus végén és szeptember elején meg is haladt. Rövid visszaesés után októberben ismét növekedni kezdtek a keresések, és most új rekordot értek el.

Google keresések száma az “NFT” szóra világszerte. (Forrás: Google Trends)

A “buy NFT” keresésekkel meglehetősen hasonló a helyzet, mivel ezek is új csúcsot értek el.

Google keresések száma a “buy NFT” szóra világszerte. (Forrás: Google Trends)

Az OpenSea a vezető NFT piacterek közé tartozik, amely elég jól példázza az egész ágazat növekedését. Teljes kereskedési volumene 2020-ban mindössze 21 millió dollár volt, míg ez a mérőszám idén áprilisra 1 milliárd dollárra ugrott, és novemberben elérte a 10 milliárd dollárt is.

A napi csúcsot augusztus 29-én érte el több mint 300 millió dollárral a DuneAnalytics szerint. Azóta azonban a kereskedési volumen fokozatosan csökkent, eltekintve néhány hirtelen és rövid kiugrástól.

OpenSea napi volume alakulása (ethereum). Forrás: (DuneAnalytics)

Ilyen volt például az elmúlt hétvége is, amikor a kereskedési volumen 50 millió dollárról 100 millió dollár fölé emelkedett. Ez főként a Bored Ape Yacht Club NFT-k eladási volumenének növekedésének köszönhető.

Különböző NFT projektek tokenjeit a Binance felületén is megtalálod. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img