Görög helyett tanuljunk inkább a piacról

spot_img

Az elmúlt három nap eseményei tökéletesen szemléltetik, hogy miként működnek a piacok. A jó öreg FUD ült tort, jelen volt a Fear, az Uncertainty és persze a Doubt is. Történt ugyanis, hogy a világsajtóban felröppent a hír, miszerint a koronavírus egy újabb mutánsa, az ezúttal Omikronnak keresztelt változat már nem csupán megjelent, de terjed, elő-előfordulnak esetek Európában is. A tőzsdék, ennek hatására a kriptopénz-piacok is meredek zuhanásba kezdtek, majd nem sokkal később kiderült, az Omikron nagyjából annyira veszélyes, mint eggyel több kockacukor a reggeli kávéba.

A hatóságokat nem hibáztathatjuk azért, mert szinte hermetikusan lezártak több országot, hiszen csak a munkájukat végzik, a jó szándék vezérelte őket. A piacokra, ezáltal önmagunkra viszont már kritikusabban kell tekintenünk. Bár a kriptopénzeket egy-egy ilyen falsh-crash sosem fogja igazán megrengetni, azonban rengetegen veszítettek az elmúlt napokon, tengernyi kéz remegett meg az események láttán.

Nem szabad minden egyes kedvezőtlen hír hatására, pánikszerűen eladnia senkinek. Ha pedig már kész a baj, akkor legyünk mi az okosabbak, használjuk ki a kialakult szituációt, vegyünk akkor, amikor vér folyik az utcán. Ahogy az lenni szokott, ami balszerencse volt az egyiknek a hétvége során, az komoly lehetőség a másiknak. Törekedjünk arra, hogy ne az áldozat, hanem ahogy mondani szokták, inkább a tettes szerepében jelenjünk meg a következő pánik kialakulása során.

De bármi történjék is, amikor legközelebb kialakul a FUD a kriptopénzek piacán, a következő szempontokat érdemes megvizsgálni:

  • Hogy néz ki a piac nagy trendje, merre tartunk? Ehhez érdemes kizoomolni, több hónapot, akár egy egész évet együtt látni.
  • Ez a piac ciklikus működést mutat, hogy néztek ki az előző ciklusok, biztosan bejártuk már ugyanazt az utat most is? A Kripto Akadémia rengeteget ír a kriptopénz-piac ciklusairól, érdemes ezeket tanulmányozni.
  • Mekkora súlya van az adott hírnek, ami akutálisan a pánikot kiváltotta? Járjunk utána, hogy valóba egy rendkívüli, teljesen szokatlan eseményről van szó, vagy beilleszkedik egy hosszú sorba az adott történés.
  • Helyén kezeljük a történteket? Nézzük meg, hogy mi a lehető legrosszabb forgatókönyv, legalábbis próbáljuk elképzelni, hogyan néz ki az a világ, amiben ez az esemény a lehető legnagyobb bajt okozta, ez alapján is mérlegeljünk.

A hosszabbodó bitcoin ciklusok alapján az emelkedés java még hátra lehet

Egy szó mint száz, ne hagyjuk, hogy könnyen megremegjen a kezünk. Ha pedig azt látjuk, hogy sokaknak megremegett, akkor a fenti szempontok szerint vizsgáluk meg, hogy érdemes-e kihasználni mások hibáját és beszállni. Általában kisebb a füstje azoknak az eseményeknek, amik tőzsdeit pánikot okoznak, mint a lángja, ennek megfelelően – ahogy hétfő reggel is láthatjuk – hamar ránk köszönt ismét az emelkedés.

A tömeg szinte mindig téved, márpedig ez remek lehetőséget teremt azoknak, akik gondolkodnak pánik helyett. Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img