A jövő hétig maradhat a bizonytalanság

spot_img

A szombat hajnali összeomlást a legtöbb elemző az Omikron terjedésével, illetve a jegybank által belengetett szigorítással magyarázta, amik a hagyományos tőzsdéken is éreztették a hatásukat.

A kriptovaluták vártnál hevesebb reakciója ezúttal is leginkább a magas tőkeáttétellel nyitott kereskedési ügyletek nagy számának volt köszönhető. Az esés kezdetén veszteségbe forduló pozíciókat a tőzsdék automatikusan likvidálták, amik egy kritikus pontot elérve, egy öngerjesztő eladási hullámként söpörtek végig a piacon.

A hétvége nyertesének (már ha egy ilyen helyzetben lehet ilyet mondani) egyelőre az ethereum tekinthető. Habár dollárban számolva ez is vesztett az értékéből, az altok erejét valójában mutató BTC kereskedési párján további erősödésre volt képes. vagyis ebben a kritikus helyzetben is azzal a 3.5 éve nem látott lendületettel haladt tovább, amire a napokban mi is felhívtuk a figyelmet.

A kriptopiac rövid távon valószínűleg a hagyományos piacokkal szinkronban fog mozogni, amik most elsősorban a jegybank december 14-15-én várható bejelentésére várnak. Ha ezek gyengeséget mutatnak, a bitcoin is visszatérhet a hétvégén kialakított mélypont közelébe.

Bizakodásra a piros vonallal jelölt ~53 000 – 54 000 dolláros régió ismételt áttörése adhatna okot. Ezt megnehezítheti, hogy a jelenlegi helyzetben ezeket megközelítve a 42 000 – 48 000 dollár között vásárlók inkább a már biztos 10-25%-os profitot választhatják és inkább eladhatnak, mintsem hogy az áttörésben reménykedjenek. Szakértők szerint nagyobb kockázatvállalásra inkább a már említett jegybanki bejelentés után lehet számítani.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img