Kriptopénzügyek – 22.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

TabTrader

TabTrader IDO indul a Raydium-on! Sokunk által használt TabTrader lehetővé teszi, hogy a felhasználók bárhol és bármikor kereskedjenek mobileszközükről, az összes főbb kriptotőzsdével egy egységes felületen keresztül, aggregációs platformként működve. (Kiválóan alkalmas botok futtatásának monitoringozására is.) Eddig több mint 1,6 millió letöltéssel, jelenleg több mint 400 ezer aktív felhasználója van Android és iOS alkalmazásaiban. Hamarosan bevezetik az asztali elérhetőséget is és dolgoznak egy saját DEX felületen. Az IDO-ban való részvétel részleteiről a platform hivatalos blog oldalán értesülhettek.

Celsius

Megnyílt a Celsius ügyfélszolgálata. Nagy lépésre szánta el magát a Celsius, ugyanis Las Vegas központtal pár napja megnyitotta az ügyfélszolgálati központját. A központ telefonon is elérhető hétfőtől péntekig  8:00-23:00 EST időpontban az ingyenesen hívható nemzetközi számukon. A Call Center megnyitóját egy új promóciós kóddal ünneplik, amelynek részleteiről az alábbi hivatalos bejegyzésben olvashattok.

NEXO

A NEXO újabb egy hónappal meghosszabbítja az Avalanche különleges, magas hozamú promócióját! 2022. január 3-ig, ha AVAX-ot adsz hozzá a Nexo pénztárcádhoz akár 17%-os kamatot is kaphatsz rá.

A platform 0%-os hitelt nyújt a NEXO platina ügyfeleinek. Az arany fokozattal rendelkezők pedig 1,9%-os kamattal vehetnek fel kölcsönt. Mindkét esetben az LTV mutatónak 20% alatt kell, hogy legyen. További részleteket és a hitelfelvétel menetéhez az alábbi oldalon találtok segítséget.

Dél-Korea

A koreai tőzsde vezérigazgató nyilatkozata alapján várható, hogy hamarosan felkarolják a kriptovalutákat.

Square/Block

A Square bejelentette, hogy nevet változtat, és ezentúl Block néven lesz ismert. A névváltoztatás összekapcsolja a pénzügyi és szórakoztató szolgáltatásait, a CashApp-ot, a Tidal-t és a TBD-t. A vállalat szintén bejelentette, hogy belép a metaverzumba.

Binance Smart Chain

Pár nappal ezelőtt aktiválták a Bruno v1.1.5 frissítést a Binance Smart Chain hálózaton. Az upgrade-el bevezetésre került a BNB tokenek automatikus égetése. Ezentúl minden tranzakciós díj 10%-át elégeti a hálózat. Ez az arány később, egy hálózati szavazáson megváltoztatható lesz, ha a közösség is úgy dönt.

Meta

A Meta bejelentette, hogy lazít a kriptopénzekkel kapcsolatos hirdetési szabályain a Facebookon és az Instagramon. A változtatások azokra a társaságokra lesznek kihatással, akik már valamilyen engedéllyel rendelkeznek a nagyobb országok pénzügyi felügyeleteitől.

Piaci zanza

A fedezeti alapkezelők 31 százaléka, az alternatív befektetők 24 százaléka és a magántőke-kezelők 13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a következő egy-két évben kriptovalutát tervez a portfóliójába venni. A tanulmány szerint a legnagyobb cégek – a több mint 10 milliárd dollárt felügyelő hedge fundok vagy a 2-10 milliárd dolláros befektetők – vezetői tervezik a legnagyobb valószínűséggel a kriptóba való beszállást.

Továbbra is az új variáns kérdése tartja bizonytalan helyzetben a piacokat. Miközben egyes országok utazási korlátozásokat vezettek be, az Egyesült Államok elnöke tegnap úgy nyilatkozott, hogy szerinte az omikron terjedése miatt nincs ok a pánikra, és a tél folyamán sem lesz szükség további lezárások bevezetésére.

Újabb bitcoin spot ETP indul az EU-ban

A bitcoin árfolyamát is megtáncoltatta, de a hagyományos piacokon is éreztette hatását az amerikai jegybank elnök nyilatkozata, aki egy keddi bizottsági meghallgatáson vett részt. A vezetőt többek között az infláció hatásairól kérdezték, amivel kapcsolatban megjegyezte, hogy az eddig gyakran használt “átmeneti ” szót talán el kellene felejtenünk, mert a jegybank ezt nem olyan értelemben használja, mint a hétköznapi emberek.

A KB Kookmin Bank, Dél-Korea egyik legnagyobb pénzintézete kedden bejelentette, hogy kifejlesztette a KB Metaverse VR Branch Testbed-et. A kísérlet és a tesztkörnyezet létrehozásának célja az volt, hogy a fejre szerelt VR eszközt viselő ügyfelek egy metaversusban hozzáférhessenek a banki szolgáltatásokhoz.

A dél-koreai hitelező óriás, a Shinhan Bank a dél-afrikai Standard Bankkal együttműködve, a Hedera Hashgraph segítségével befejezte a nemzetközi átutalások stabilcoin projektjének tesztelését.

A SEC még mindig nem hagyja jóvá a spot alapú kripto ETF-eket, így egyre több amerikai befektetési óriás kacsintgat észak felé, Kanada irányába. Közben az USA farvizén Kanada szép csendben az ETF kibocsátások központi szereplőjévé nőtte ki magát. A Fidelity Bitcoin ETF-je is a héten kezdheti meg a torontói tőzsdén a kereskedést.

KriptoSuli

Ezúttal a StormX projektet mutatja be nekünk András és elmagyarázza mi is az a metaverzum.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img