LinkedIn: a kriptos álláshirdetések száma 395%-ot ugrott 2021-ben

spot_img

A LinkedIn friss tanulmánya szerint 2021-ben csaknem ötszörösére nőtt a kriptoval kapcsolatos álláshirdetések száma az azt megelőző évhez képest. A listákon szereplő legnépszerűbb városok San Francisco, Austin, New York City, Miami és Denver voltak.

A tanulmány szerint a “bitcoin”, “ethereum”, “blockchain” és “cryptocurrency” kifejezéseket tartalmazó hirdetések száma 395%-kal nőtt az Egyesült Államokban 2020 és 2021 között. Ez lényegesen nagyobb volt, mint a tágabb értelemben vett technológiai iparágban az álláshirdetések 95%-os növekedése ugyanebben az időszakban.

A legtöbb álláshirdetés szoftveres és pénzügyi pozíciókra vonatkozott, de a LinkedIn azt is megjegyezte, hogy a szakmai szolgáltatások, például a könyvelés és a tanácsadás, valamint a munkaerő-kölcsönzés területén is nőtt a munkaerő kereslet.

A San Francisco-öböl környéke, a texasi Austin, New York City, Miami-Fort Lauderdale és Denver voltak azok a területek, ahol 2021-ben a legtöbb kripto álláshirdetés volt – közölte a LinkedIn a MarketWatch-al.

2020-ban a legtöbb kripto álláshirdetést tartalmazó öt terület a San Francisco-öböl környéke, New York City, az észak-karolinai Raleigh-Durham-Chapel Hill térség, Philadelphia nagyvárosa és Los Angeles volt.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/coindesk, marketwatch/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img