A PayPal saját stabilcoint tervez

spot_img

Egyre több és több hagyományos szolgáltatás tervezi beépíteni a kriptót az eszköztárába. Bár a PayPal régi motorosnak számít e téren, azonban pár napja a fizetési szolgáltató megerősítette, hogy saját stabilcoinon dolgozik, miután egy fejlesztő az iPhone alkalmazásában egy “PayPal Coin”-ról szóló nyelvezetet fedezett fel. A Bloomberg elsőként számolt be a hírről.

A PayPal a Bloombergnek elmondta, hogy a kód egy ötletverseny része volt, és nem feltétlenül reprezentálja a végleges verziót.

“Vizsgáljuk egy stabilcoin lehetőségét és természetesen szorosan együtt fogunk működni az érintett szabályozó hatóságokkal” – mondta Jose Fernandez da Ponte, a kripto és digitális valutákért felelős vezető alelnök a Bloombergnek.

A PayPal már elég mélyen belevetette magát a kriptopénzek világába. 2020 végén kezdte lehetővé tenni a felhasználók számára, hogy digitális eszközöket, például bitcoint és ethereumot vásároljanak, tartsanak és értékesítsenek.

A jövőbeli tervek részeként partnerkapcsolatba léptek a Paxos-al, amely a Pax Dollar (USDP) stabilcoin kibocsátója is egyben. Az USDP piaci kapitalizációja a CoinGecko szerint valamivel több mint 1,05 milliárd dollár. A PayPal, a maga részéről 220 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik és várható, hogy saját stabilcoinjuk hasonló piaci növekedést érhet el, mint az USDP.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/decrypt, ultcoin365/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img