A SEC elutasította a First Trust Advisors és a SkyBridge Bitcoin ETF-et

spot_img

Az elmúlt héten a SEC ismét elutasított egy ETF iránti kérelmet, ezúttal a First Trust Advisors és a SkyBridge spot piaci Bitcoin ETF-et.

A First Advisors és a SkyBridge Capital kérelmét még tavaly májusban nyújtották be. A két befektetési cég összefogott, hogy megpróbálja elérni a tőzsdén kereskedett alap jóváhagyását. A szabályozó hatóság múlt csütörtöki közleményében azt írta, hogy az ETF nem felel meg annak a követelménynek, ami kimondja, hogy a nemzeti értéktőzsde szabályait “a csalárd és manipulatív cselekmények és gyakorlatok megelőzésére”, valamint “a befektetők és a közérdek védelmére” terveztek.

A Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatója, Anthony Scaramucci, aki a SkyBridge Capital-t vezeti, tavaly azt mondta a Decryptnek, reménykedik abban, hogy a SEC 2021 végéig jóváhagyja a Bitcoin ETF-et.

“Remélem, hogy Gary Gensler bevezetésével talán az év végére sikerül létrehoznunk egy ETF-et” – mondta akkor a SEC új főnökére utalva.

Spot bitcoin ETF-et azonban még nem hagytak jóvá az Egyesült Államokban, a kriptopénz-piac esetleges ármanipulációval kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva.

Az ETF egy olyan befektetési termék, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy olyan részvényeket vásároljanak, amely egy eszközt – például aranyat – képvisel. ETF vásárlás során a befektetők nem foglalkoznak magával az eszközzel. Ebben az esetben egy Bitcoin ETF lehetővé tenné a befektetők számára, hogy bitcoinba fektessenek anélkül, hogy olyan dolgokkal kellene foglalkozniuk, mint a digitális eszköz megvétele, tárolása stb.

A hagyományos befektetők számára is lehetőség van azonban arra, hogy ETF-en keresztül kitettséget szerezzenek bitcoinban. Tavaly októberben engedélyezte a SEC az első bitcoin határidős ETF-ek kereskedésének megkezdését. Ezeket a termékeket kezdetben nagy lelkesedéssel fogadták a befektetők. A bitcoin határidős ETF-ek kereskedési volumene azóta a kriptopiac többi szegmensével együtt csökkent, mivel a bitcoin, az ethereum és más vezető kriptovaluták ára jelentősen csökkentek.

A határidős ETF-ek részvényei olyan szerződéseket képviselnek, amelyek a bitcoin jövőbeli árfolyamára – és nem magára az eszközre – fogadnak. Ezeknek a származtatott termékeknek a kereskedését a CFTC szabályozza.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/decrypt, cryptopotato/

Egyetlen ETF sem ért még el milliárdos volument ilyen gyorsan: szárnyal a Bitcoin ETF

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img