Adókedvezménnyel csábítja magához több amerikai állam a bitcoin bányászokat

spot_img

Az Amerikai Egyesült Államok több állama is ki akarja szorítani a bitcoin bányászokat. Néhány állam azonban arra törekszik, hogy különböző engedményekkel, például adókedvezménnyel magához csábítsa ezeket a bányászokat.

Illinois állam először januárban nyújtott be törvényjavaslatot, amely a héten Julie Morrison demokrata szenátor támogatását is megkapta. A javaslat arra törekszik, hogy az adatközpontok adóösztönző programját kiterjessze a bitcoin bányászfarmokra is.

A Sue Rezin republikánus állami szenátor által benyújtott, most kétpárti 3643. számú törvényjavaslat Illinois állam polgári közigazgatási törvénykönyvét módosítaná és az állam 2019-es adóösztönző programja alá vonná őket, ösztönözve ezzel az új farmok létrehozását.

Egy bitcoin bányászfarm akkor lenne jogosult a kedvezményekre, ha legalább 250 millió dolláros befektetést hajt végre, legalább 20 munkahelyet teremt, és teljesíti a szén-dioxid-semlegesség követelményét is többek közt.

Georgia szintén hasonlóan gondolkodik, mivel a törvényhozók a héten olyan törvényt hoztak, amely szintén ösztönözné a bitcoin bányászokat, hogy náluk telepedjenek le – számolt be róla a The Block.

A republikánus állami képviselők által benyújtott 1342. számú georgiai képviselőházi törvényjavaslat célja, hogy mentességet adjon a bitcoin és kriptovaluta kereskedelmi célú bányászatához használt villamos energia eladása vagy felhasználása alól.

Az állam “mindent megtett a bitcoin bányák növekedése érdekében” – mondta a hónap elején a Bloombergnek Matt Schultz, a CleanSpark bitcoin bányász vállalat ügyvezető elnöke.

Georgia, az iparágat befogadó államok közül a bányászok célpontjává vált, köszönhető az alacsony áramáraknak, valamint a rendelkezésre álló nagy mennyiségű nukleáris- és napenergiának – áll a Bloomberg jelentésében.

Georgia kedvező szabályozása és alacsony energiaárai miatt, bitcoin bányászgépek ezrei özönlenek az államba. Ez a tendencia csak fokozódni fog, ha ez az új törvény hatályba lép, és tovább csökkenti a bitcoin bányászfarmok telepítésének költségeit.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, the block, news text area/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img