Kivezeteik kínálatukból a dél-koreai kriptotőzsdék a litecoint

spot_img

Öt dél-koreai kriptotőzsde törölte a litecoint kínálatából, miután a közösség elfogadta a MimbleWimble frissítést.

A koreai Upbit és a Bithumb kriptotőzsdék a napokban jelentették be a felhasználóknak, hogy kivezetik a litecoint kínálatukból. Az Upbit június 20-án fogja leállítani a litecoin párok kereskedését és ettől kezdve egy hónapot ad a felhasználóknak arra, hogy kivonják az eszközt a tőzsdéről. A Bithumb már június 8-tól nem fogad el LTC befizetéseket és július 25-ig ad haladékot felhasználóinak az LTC kiutalásokra.

A kriptotőzsdék szerint a MimbleWimble Extension Blocks (MWEB) frissítés nem felel meg a dél-koreai AML (pénzmosás elleni) előírásoknak. Csatlakozott hozzájuk három másik dél-koreai kriptotőzsde is, a Coinone, a Korbit és a Gopax. A litecoin kivezetése példátlan koordinációs összefogás az ország kriptoiparában.

A dél-koreai szabályozó hatóságok már a frissítés megjelenése előtt figyelmeztetést adtak ki a MWEB-re, így ez nem meglepő. Emellett a monero (XMR) és a Zcash (ZEC) érméket is eltávolították már az ázsiai ország kriptotőzsdéiről.

A jelentések szerint a litecoin törlése, a kormány megelégedésére irányuló kollektív iparági fellépésről van szó. Ezt megelőzően a törvényhozók már beidézték az öt tőzsde képviselőit, hogy magyarázzák meg a Terra Luna tőzsdéről való kivezetésével kapcsolatos koordináció hiányát. A litecoin lett az első olyan kriptovaluta, amely ellen az így létrejött közös delistázási bizottság fellépett.

A litecoin már egy ideje reklámozza a MWEB forkban található új adatvédelmi funkciókat. A gyorsabb, alacsonyabb tranzakciós díjak mellett az új frissítés opcionálisan, de a magánélet védelmét is szolgálja.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a Binance is mérlegelt ez ügyben. Nem fogják eltávolítani a litecoint a kínálatból, viszont megszüntetik a MWEB funkcióval történő litecoin ki- és befizetések támogatását.

A dél-koreai tőzsdékről való kivezetéssel némi likviditást fog veszíteni a kriptovaluta, de ezt fel lehet fogni egy olyan kompromisszumnak is, amit a litecoin közösség a blokklánc értékeiért kötött. Emellett az új MWEB adatvédelmi funkció újdonságot hoz a litecoin hálózat életébe, ami újabb felhasználókat eredményezhet.

Ráadásul a litecoin támogatói úgy is gondolhatnak a delistázásra, mint a MimbleWimble jó marketingjére. Amellett, hogy a kriptoközösség figyelmét is felkelti a delistázások híre, tükrözheti az LTC blokklánc felhasználói számára megvalósított adatvédelmi megoldások komolyságát is.

Az LTC címek és tranzakciók száma, valamint a hálózat hashrátája folyamatosan növekszik, ami arra utal, hogy ez egy egészséges blokklánc, adatvédelmi funkcióval ellátva vagy anélkül.

Még tavaly szeptemberben adtunk hírt arról, hogy az OmniLite (másodlagos réteg) bevezetése után (2022 harmadik negyedévére várható), a litecoin blokkláncán elérhetővé válnak majd a stabilcoinok és az okosszerződések is. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Várva várt frissítés érkezik a Litecoinra

/cryptopotato, wacher guru/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img