Júliusban indul az első spot bitcoin ETF Európában

spot_img

Idén júliusban spot bitcoin ETF-et fog indítani a Jacobi Asset Management Európában. A tőzsdén kereskedett alap a Jacobi Bitcoin ETF nevet kapja és az Euronext Amsterdam tőzsdén jegyzik majd BCOIN tickerrel.

A Jacobi Asset Management-et Jamie Khurshid vezérigazgató, a Goldman Sachs korábbi befektetési bankárja vezeti. A cég “blokklánc, technológiai, befektetési és szabályozási szakértők sokszínű csapatából” áll, akik széleskörű digitális eszközkezeléssel kapcsolatos múlttal rendelkeznek.

Khurshid megjegyezte, hogy az ETF “lehetővé teszi a befektetők számára, hogy egy jól bevált és megbízható befektetési struktúrán keresztül hozzáférjenek ennek az izgalmas eszközosztálynak a mögöttes teljesítményéhez“. A Jacobi célja, hogy “egyszerűbbé és ismertebbé tegye a digitális eszközbefektetéseket az intézményi befektetők körében is“.

Edd Carlton, a Flow Traders intézményi digitális eszközkereskedő szerint, a spot bitcoin ETF bevezetése “igazodik az intézményi befektetők növekvő keresletéhez“. 

Az Egyesült Államokban évek óta próbálkoznak egy spot Bitcoin ETF létrehozásával. Eddig azonban csak Kanadában, Brazíliában és Jerseyben indítottak spot ETF-et, amelyek jóval kisebbek, mint a legtöbb amerikai ETF. 

Egy európai spot bitcoin ETF engedélyezése olyan intézményeknek ad majd lehetőséget bitcoinba fektetni, mint például a nyugdíjalapok, befektetési alapok és a biztosítótársaságok. Elképzelhető, hogy a spot bitcoin ETF rendkívül népszerű lesz Európában az intézményiek körében is, mivel a hagyományos eszközökön keresztül nem állnak rendelkezésre alternatív lehetőségek bitcoin befektetésekhez.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

A Fidelity nem vár tovább a SEC-re

/cryptoslate, finbold/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img