Szerdán kiderülhet, hogy tetőzött-e az infláció?

spot_img

A hét legjobban várt gazdasági eseménye az USA júliusi inflációs adatainak közzététele lesz, amire szerdán, 14:30-kor fog sor kerülni.

Júniusban éves szinten 9.1%-os pénzromlást mértek az országban, ami sok elemző szerint a tetőpontot jelentette. Többségük arra számít, hogy a héten már a korábbinál alacsonyabb, 8.7%-os infláció kerülhet bejelentésre.

Az infláció alakulása (%)

Ha kiderül, hogy tetőzött az infláció, egyre többen kezdhetnek el arra spekulálni, hogy a jegybank is enyhíteni fog a tőzsdei piacokat világszerte nehéz helyzetbe hozó politikáján. A testület legközelebb csak szeptember 21-én fog összeülni, így az optimistább előrejelzések szerint ha jók lesznek a számok, a következő hetekben még tovább folytatódhat az árfolyamok utóbbi időben mutatott emelkedése.

A pesszimistább kép szerint a jegybank nem enyhíthet, ha tényleg lejjebb akarja szorítani az inflációt, ami saját bevallása szerint is a legfontosabb feladata.

Ha az infláció az év végéig minden további hónapban 0%-os lenne, éves átlagban akkor is 6% felett maradna.

Hogy melyik tábor bizony majd erősebbnek, az a közzététel után derülhet ki, amit valószínűleg ezúttal is nagy ingadozások kísérhetnek. A nagy képet tekintve a kripto piac egy olyan pozícióból futhat neki az eseménynek, ahonnan elrugaszkodva egy újabb 15-30%-os ugrást tehet felfelé.

A legnagyobb kérdést ezzel kapcsolatban továbbra is a bitcoin jelenti, ami az ethereumhoz és az altok többségéhez képest látványos lemaradásban van.

A BTC kimaradásával zajló rally-k a múltban soha nem bizonyultak hosszú életűnek, igaz az Ethereum éppen történetének legfontosabb pillanatára készül, ami talán magyarázatot adhat erre az anomáliára.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Szeptember 19-én indulhat el az ethereum stake-elés

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img