A kedvezőtlen hírek ellenére még tartja magát a bitcoin

spot_img

Túl sok változás nem történt. A bitcoin a múlt héten is a januári emelkedés végén kialakított sávban mozgott, amit mind a két irányba csak egy-egy rövidebb időszakra hagyott el.

A régiót eddig annak ellenére sikerült megtartani, hogy a múlt héten gyakorlatilag bedőlt a kripto iparág egyik legfontosabb fiat kapujának számító Silvergate bank. A pénzintézet péntek este teljesen le is állította kriptós cégeknek nyújtott legfőbb szolgáltatását, az azonnali dollár tranzakciókat lehetővé tevő rendszert.

Egyes információk szerint hamarosan fel is vásárolhatják őket, de ezt hivatalosan még senki sem erősítette meg. A bankban a világ legnagyobb befektető és kereskedő cégei, a Blackrock, a State Street és a Citadel Securities is részesedéssel rendelkeznek. A pletykákban a tokenizált kereskedés felé korábban már nyitó Citadel neve merült fel mint lehetséges érdeklődő.

Amellett, hogy az ügy folytatása szerepet játszhat az árfolyam tovàbbi alakulásában, ezen a héten még két fontosabb gazdasági eseményre is érdemes lehet odafigyelni.

Kedden 16:00-kor az amerikai jegybank elnöke egy szenátusi meghallgatáson vesz részt, aminek témája az infláció elleni küzdelem lesz. Mivel itt élőben feltett kérdésekre kell válaszolnia és nem egy előre megírt szöveget felolvasnia, elhangozhatnak tőle olyan kijelentések, amiket a piac meglepetésként értékelhet, és ezek rövid távon nagyobb mozgásokat is előidézhetnek.

Pénteken 14:30-kor az ugyancsak az Egyesült Államokból érkező foglalkoztatottsági adatok (NFP) kerülnek bejelentésre.

Korábbi NFP bejelentések

Ezzel kapcsolatban kedvező lehet, hogy az 1 hónappal ezelőtt közzétett statisztika olyan kiugróan jó volt (több mint 500 000 új regisztrált állást jelentettek be), hogy annál most valószínűleg gyengébb eredmény kerül bejelentésre.

Ez a várakozás kedvező lehet a hagyományos tőzsdék számára, ami talán a kripto piacra is átgyűrűzhet. (A sok új munkahely és magas NFP szám a dollárt inkább erősíti, ami visszafoghatja a tőzsdéket. Ha pénteken az előző havinál alacsonyabb NFP érkezik, amire magas az esély, akkor az gyengítheti a dollárt és kedvező lehet a piacoknak.)

A PrimeXBT demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával kipróbálhatod a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img