Bitcoinbányászindex-jelentés

spot_img

A globális bitcoin hashráta újabb csúcsot döntött az elmúlt hétvégén, a 7 napos mozgóátlag szerint 331 EH-s-on tetőzött. A hashrate növekedésével a blokkok átlagosan 9 perc 39 másodpercenként generálódnak. Ha ez a növekedés tartós lesz, akkor ezen a héten újabb pozitív nehézségi kiigazítás várat magára, ami már a negyedik lesz ebben az évben.

A legutóbbi kiigazítás február 24-én történt, akkor a hálózat nehézsége 9,95%-kal nőtt. A 778176-os blokkmagasságnál érte el a hálózat a 43,05 billió hash-t, ami azt is jelenti, hogy először lépte túl a 40 billiós határt.

Bányászpiaci mutatók (2023. március 5.):

  • hashár: 66,72 USD/PH/nap –  0.00297386 BTC/PH/nap
  • hashráta: 330 EH/s
  • nehézség: 43,05 T

Bitcoin hálózat hasráta alakulása 2023. február 6 – 2023. március 6. között (forrás: hashrateindex)

Kapcsolódó bányász hírek:

Hashár index

Múlt hónapban érte el a hashár index idei csúcsát, 80 USD/PH/nap körül alakult. A bányászok egy kis időre fellélegezhettek, valamint extra profitra tehettek szert a bitcoin hálózaton mintelt NFT-éknek köszönhetően. Ahogy a bitcoin árfolyama folyamatosan csökken, a hashár is egyre közelebb kerül a lélektani 65 USD/PH/nap határhoz, ahol még megéri a régebbi generációs gépeket is üzemeltetni.

A néhány hetes jövedelmezőségi ablak gyorsan be is zárult, tekintettel arra a hatalmas nehézségi kiigazításra, ami a múlt hónapban be is következett. Valószínűleg a hashár továbbra is esni fog, hiszen a hálózati hashráta újabb csúcsot döntött és ebből kifolyólag várható egy ismételt pozitív nehézségi kiigazítás.

A bitcoinbányászat hashára dollárban kifejezve 2023. február 6 – 2023. március 6. (forrás: hashrateindex)

Nehézségi kiigazítások az elmúlt 3 hónapban a bitcoin hálózaton 2022. december – 2023. március között (forrás: hashrateindex)

Bitcoinbányászat ASIC árindex adatok (2023. március 6.)

Az ASIC árindex adatok több hete pozitív eredménnyel zárnak, folyamatosan emelkednek, azonban a korrekció szele elérte az ASIC gépek árait. Az újabb generációs berendezések árai továbbra is, hatodik hete emelkednek, míg a középgenerációs berendezések ára kis mértékben ugyan, de csökkenni látszik. 

  • új generációs bányászgépek (TH/USD): 15,02 USD
  • közép generációs bányászgépek (TH/USD): 9,72 USD
  • régi bányászgépek (TH/USD): 4,72 USD

Bitcoinbányászat ASIC árindex adatai 2022. november 28 – 2023. március 6. között (forrás:  hashrateindex)

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést” és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket“, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

/luxor, hashrateindex/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img