Lepuncizta, leribancozta és megfenyegette az FTX per ügyvédjét a legnagyobb kripto influenszer

spot_img

Adam Moskowitz ügyvéd megelégelte, hogy több hete fenyegető üzeneteket kap a kriptovilág legismertebb influenszerétől, BitBoy-tól és annak követőitől, majd bejelentést tett a rendőrségen és az FBI-nál.

BitBoy, vagyis Ben Armstrong a vádlottja annak a csoportos pernek, amit az FTX csődje kapcsán kezdeményeztek a károsultak. Az eljárásban a pórul járt befektetőket Adam Moskowitz és az általa alapított Moskowitz Ügyvédi Iroda képviseli.

Moskowitz a Decryptnek adott interjújában elmondta, hogy a fenyegetések azután zúdultak rá, hogy ügyvédi irodája márciusban csoportos keresetet nyújtott be számos influencer, köztük Armstrong ellen. Moskowitz ügyfelei több mint 1 milliárd dolláros kártérítést követelnek, és azt állítják, hogy Armstrong és mások bejegyzetlen értékpapírot értékesítetését promótálták a mára már megszűnt FTX kriptotőzsdével való fizetett együttműködésük keretében.

Armstrong hetek óta nyilvánosan zaklatja Moskowitzot. Sőt, az influenszer saját maga osztott meg screenshotokat azokról az e-mailekről, amelyeket az ügyvédnek küldött, és amelyekben “punciként” és “ribancként” emlegeti Moskowitzot.

A screenshotokon található fenyegetések BitBoy közönségében körében sem arattak osztatlan sikert.

A Miami körzeti kerületi bíróságára szerdán benyújtott beadvány szerint Armstrong olyan hangüzeneteket hagyott a Moskowitz Ügyvédi Irodának, amelyek “tele vannak trágárságokkal”. Köztük van egy olyan, amelyben Armstrong azt állítja, hogy szólásszabadság mellett tüntetők egy csoportját fogja az ügyvéd háza elé küldeni. A beadvány szerint Armstrong egy másik üzenetet is hagyott, amelyben azt állította, hogy Moskowitz és kollégái otthoni lakcímét elterjesztette a Redditen.

Az ügyvéd állításaival kapcsolatos kérdésekre válaszolva Armstrong azt mondta a Decryptnek, hogy nem tervezi, hogy változtat az irányvonalon. “Az egész dolog hülyeség. És nem fogok lemondani róla” – mondta chaten keresztül. “Ő itt nem egy áldozat. Ő az elkövető ebben a perben” – mondta Armstrong Moskowitzról. “Ő fél a követőimtől? Attól kellene félnie, amit a bíróságon fogok tenni vele”.

Az influencer korábban azt mondta a sajtónak, hogy határozottan meg kívánja védeni magát a perrel szemben.

“Soha nem beszéltem senkivel az FTX-nél, nem jártam el a nevükben és nem voltam a marketingesük sem. Soha!” – mondta BitBoy még márciusban. 

“Vagyis az ellenem felhozott vádak 100%-ban hamisak és ezt nagyon könnyű lesz bizonyítani.”

-tette hozzá Armstrong.

“A családomat és engem korábban soha nem fenyegettek meg, sem bíróságon, sem bíróságon kívül. Szóval ezt nagyon komolyan veszem. Tájékoztattam az FBI-t, és tájékoztattam a helyi, Pinecrest-i rendőrségünket” – mondta Moskowitz.

“Tartok attól, hogy mit tehet, vagy ami még rosszabb, hogy valamelyik követője mire képes. Ezek az influenszerek nyilvánvalóan befolyással bírnak az emberekre és folyamatosan látjuk, milyen könnyű erőszakra uszítani az interneten keresztül.”

 – mondta a fenyegetett ügyvéd.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img