10 hónap után ismét 30 000 dolláron a bitcoin

spot_img

Az arany csúcsközeli formája kapcsán már pedzegettük, hogy ez a bitcoin számára is egy olyan narratívát jelenthet, ami segítheti a további emelkedését. Bár néhány napot várnunk kellett, de a hosszú hétvége lezárultával a BTC is erősödni kezdett és árfolyama hosszú idő után ismét 30 000 dollár fölé növekedett.

Az elemzők véleménye megoszlik a folytatássalról. A további emelkedésben bizakodók szerint kedvező előjel, hogy a bitcoin egy olyan 3 hetes konszolidáció után folytatja az emelkedést, ami alatt rengeteg támadás érte az ágazatot és a legnagyobb kripto tőzsdéket. Ezek egyelőre mind leperegtek a BTC-ről és nem tudták jelentősen megingatni az ágazatot sem.

Továbbra is a korábbi, 9 hónapon át tartó konszolidáció felett

A pesszimisták szerint viszont a most elért a 30 000 dolláros sáv környéke egy olyan erős támasz/ellenállás szint lehet, ami megakaszthatja a további emelkedést.

Amikor 30 000 dollár felett jártunk, a bitcoin többször is visszapattant onnan. Vannak, akik most alulról is ugyanerre és az emelkedés végére számítanak.

Ezzel kapcsolatban viszont reménykeltő lehet, hogy a BTC a 2019-es növekedése során hasonló helyzettel nézett szembe és akkor könnyűszerrel küzdötte le a mai 30 000 dollárnak megfelelő 6000 dolláros régiót.

Érdekesség, hogy 2019-ben is egy mostanihoz hasonló, 3 hetes oldalazó időszak előzte meg a nagy áttörést.

Ha folytatódik a növekedés, a bitcoin számára a következő lélektani határt a 38 000 dolláros szint elérése jelentheti. Bár addig persze számtalan más dolog is megakaszthatja, de ez lenne az utolsó olyan határ, aminek a leküzdésével jelképesen maga mögött hagyhatná a 2022-es csődhullámot.

A később az FTX-et is maga alá gyűrő lavinát éppen egy évvel ezelőtt, a Terra Luna bedőlése indította el, ami a 38 000 dolláros szint környékén kapitulált.

Az áprilisi időszak jellemzően a bitcoin erősebb hónapjai közé tartozik, a tegnapi kitöréssel pedig továbbra is kedvezőnek tűnnek a kilátások. Sokan bíznak abban, hogyha a BTC képes lesz tartósan 30 000 dollár felett maradni, az altok is elkezdhetnek hozzá felzárkózni. Többségük továbbra is a tavaly nyár óta kialakított konszolidációs régiójában mozog.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img