OKX: lifetime be- és kiutalási limit az ügyfélazonosított felhasználóknak

spot_img

Szigorít a felhasználás feltételein az OKX, ami rendszerint egyike az 2-5. legnagyobb forgalmat bonyolító kripto tőzsdének. A hivatalosan nem bejelentett változást az oldal egyik ügyfele vette észre.

Az ügyfélazonosítást már régóta kötelezővé tevő OKX az eljárást több szintre bontotta. Az első szinten elegendő volt a személyes adatok, lakóhely és személyi igazolvány szám megadása, a magasabb szinteken mindezt a videós azonosítás és a lakcímet igazoló hivatalos dokumentumok, közműszámlák feltöltésének kötelezettsége egészítette ki. Ha valaki végrehajtotta, a magasabb szinteken nagyobb kiutalási limitekhez szerezhetett jogosultságot, ami főleg a nagyobb összegben kereskedők számára jelentett előnyt.

Az első szinten eddig a 24 órás, tehát a napi be- és kiutalási limit 50 000 dollár volt, ami a legtöbb felhasználó számára bőségesen elegendő összeget jelentett. A tőzsde ezt a korlátot a napokban lifetime, vagyis életre szóló 50 000 dollárra módosította. Vagyis ha valaki nem végzi el a magasabb szintű azonosítást, és egy nap eléri a tőzsdei fiókján az 50 000 dolláros tranzakciós forgalmat, akkor mindenképpen kötelező lesz végrehajtania a folyamatot.

A tőzsde oldalán lévő dokumentációban még a régi szám szerepel..

…de az alkalmazásban már ez a kép fogad:

Bár ez az 50 000 dollár is jelentősnek tűnhet (mai árfolyamon számolva ~17 millió forintot jelent), aki biztonsági okokból, vagy épp valamilyen decentralizált szolgáltatás használata miatt rendszeresen utalgat be-ki az oldalról, az elég hamar kipörgetheti ezt a mennyiséget.

Aki tehát az OKX-en kereskedik, annak érdemes tisztában lennie az új korláttal, nehogy épp egy fontos tranzakció előtt szembesüljön azzal, hogy végre kell hajtania egy újabb azonosítást és ki kell várnia annak elbírálását. Tegnap egy másik tőzsde is szigorított a felhasználási feltételein.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: májustól kötelező az ügyfélazonosítás

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img