Bybit: májustól kötelező az ügyfélazonosítás

spot_img

Hétfő délután a Bybit is bejelentette, hogy bevezeti a kötelező ügyfélazonosítást. A napi forgalom szerint az általában top 3-ba tartozó tőzsde sok új ügyfelet szerzett magának azzal, hogy 2023-ig lehetővé tette a névtelen kereskedést. Először a Binance-en életbelépő kötelező ügyfélazonosítás, később pedig az FTX csődje után ugrott meg igazán az oldal felhasználóinak száma.

A Bybit május 8-tól teszi kötelezővé az eljárást, ami után már kereskedni és beutalni sem lesz lehetősége az anonim felhasználóknak. Az ott tárolt kriptók kiutalása egy darabig még számukra is biztosított lesz, igaz erre egy napi 20 000 /havis 100 000 dolláros limitet fognak bevezetni.

A dubaji székhelyű Bybit néhány nappal azután jelentette be a változást, hogy elfogadásra került az európai kripto törvény, amit már csak egy formális szavazás választ el a hivatalos bevezetéstől.

A döntés kapcsán megnéztük, hogy még hány olyan oldal maradt a nagyobb kripto tőzsdék közül, ahol a személyes adatok megadása nélkül is lehetőség van a kereskedésre.

A Coinbase ma reggeli top 5-ös ranglistáján csak a már régi motorosnak számító Kucoin volt az egyetlen váltó, ahol egy email cím megadása még mindig elegendő volt a kereskedésre.

A másik nagy gyüjtőoldalnak számító Coingecko mérési módszerei szerint a Deepcoin és a PrimeXBT oldalairól mondható el, hogy még fogadnak névtelen ügyfeleket.

A Deepcoin egy feltörekvő oldal, ami a közösségi fiókjuk bejegyzései alapján a decentralizált tőzsdéken éppen felkapottá shitcoinok listázásával próbál új ügyfeleket szerezni. Pár napja például elérhetővé vált náluk az elmúlt két hét nagy durranásának számító Pepecoin is, ennek ellenére mégis erősen túlzó lehet  2. helyen való szereplésük, amit valószínűleg a mérési adatok kreatív manipulálásával érhettek el. (A Coinmarketcap oldalán a 16. helyen szerepelnek.)

Ugyancsak felfért még a Coingecko listájára a hagyományos és forex piacokat is támogató PrimeXBT, amit itt mutattunk be.

Valószínűleg már nem sok idő választ el attól, hogy a jelenleg még nyitottabb tőzsdék is kötelező ügyfélazonosítást vezessenek be, amire a világszerte életbelépő jogszabályok kötelezik a centralizált oldalakat. Az anonimitás a decentralizált tőzsdék világában továbbra is fennmaradhat, igaz ha valaki ezekről szeretne komolyabb összeget fiat pénzre váltani, akkor egy ponton neki is szüksége lesz majd valahol egy beazonosított fiókra.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Binance: változtak az ingyenes BTC és BUSD kereskedés feltételei

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img