Idén még kétszer emelhet kamatot az amerikai jegybank

spot_img

Elmaradt a jegybanktól várt tegnap esti feloldozás. Sokan reménykedtek abban, hogy a szervezet pontot tesz a 2022 márciusa tartó kamatemelési ciklus végére, ami alatt 0.25%-ról 5.25%-ra növelték az alapkamatot.

Bár a jegybank tegnap 15 hónap után először döntött úgy, hogy szünetet tart és nem emel, vezetője azt mondta, hogy az idei évben akár még két további 0.25%-os emelést is lehetségesnek tartanak, ha a beérkező adatok alapján ezt jónak látják. A napokban a velük szomszédos Kanada jegybankja is váratlan emelést hajtott végre, miután az országban mért infláció újból növekedni kezdett.

A további szigorítások lehetősége váratlanul érte a piacokat, amik katasztrofális összeomlással ugyan nem, de azért eséssel reagáltak a bejelentésre.

A bitcoin 1200 dollárt vesztett az értékéből és ezzel ismét annak a régiónak a tetejét kezdte karistolni, amiből utoljára csak egy 9 hónapos oldalazás után tudott kiszabadulni.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

BNB: pengeélen táncol a Binance kriptopénze

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img