A Google Play engedélyezte az NFT és blokklánc alkalmazások forgalmazását

spot_img

Frissültek a Google Play felhasználási feltételei, így a jövőben már olyan játékok is megjelenhetnek a platformon, amelyek támogatják a játékokon belüli, vagy azokon kívülre irányuló blokklánc tranzakciókat.

A lépésre az NFT-k növekvő népszerűsége késztette a webáruház vezetőit, akik már olyan játékgyártókkal is együtt dolgoznak mint például a Mythical Games, akiknek a múlt hónapban piacra dobott NFL tematikájú és NFT elemeket is tartalmazó játéka mostanra (minden támogatott platformot összesítve) meghaladta az egymillió letöltést.

Korábban csak a második legnagyobb játékáruház, az Epic Games tette lehetővé, hogy blokkláncra épülő játékok jelenhessenek meg a felületén. A piacvezető Steam, illetve a mobilos piacokat uraló Apple és Google elzárkóztak ezek elől, legalábbis mostanáig, az androidosok ugyanis ezen a téren a jövőben nagyobb szabadságot kapnak.

A nyitásban persze kőkemény anyagi érdekek is szerepet játszottak. A fejlesztőknek a játékbeli tranzakciókból levont jutalékok 20-30%-át kell kifizetniük, hogy a Google Play-en is jelen lehessenek. Ezt a blokklánc átláthatóságának köszönhetően a Google pontosan számonkérheti rajtuk.

A felhasználók védemében szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy milyen formában lehet majd NFT-ket értékesítesíteni az itt megjelenő játékokban. A fejlesztők például nem tehetnek utalásokat arra, hogy a játékokban megszerezhető NFT-k a jövőben sokat fognak érni és valós pénzre lehet majd őket beváltani. A tokeneknek a játékokban konkrétan megjatározott és világosan kommunikált szerepekkel kell rendelkezniük, aminek nem lehet része az anyagi haszonszerzés.

A Google szerint az első NFT-re épülő alkalmazások a nyár végén, egy már jelenleg is futó tesztidőszak végén kezdhetnek el nagyobb számban megjelenni és ezek között nem csak játékok, hanem NFT-k birtoklásával szerezhető jogosultságok is szerepelhetnek. Egyes appok például csak egy tárca csatlakoztatása és az abban lévő NFT hitelesítése után adhatnak majd hozzáférést bizonyos tartalmakhoz, vagy funkciókhoz.

Ha érdekelnek a kriptós játékok, csatlakozz gaming csapatunk Discord szerveréhez.

Champions Tactics: web3 játékot fejleszt az Ubisoft

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img