TUSD: Justin Sun állhat a Binance által népszerűsített stabilcoin mögött

spot_img

Feljelentést tettek Justin Sun, a Tron és még sok más kripto projekt alapítója ellen. A vád szerint Sun titokban, egy céghálón keresztül szerezhette meg True USD (TUSD) feletti irányítást és piaci manipulációra használhatta fel a jelenleg 3 milliárd dolláros piaci részesedéssel rendelkező stabilcoint.

A TUSD három hónappal ezelőtt még egy alig ismert stabilcoin volt, ami gyakorlatilag zéró piaci részesedéssel rendelkezett, márciusban azonban a Binance bejelentette, hogy a Bitcoin – TUSD, illetve azóta már több más altcoin ellenében is ingyenessé teszi vele a kereskedést.

A legnagyobb kripto tőzsde támogatása miatt a TUSD 3 hónap alatt a piac egyik meghatározó stabilcoinjává vált, kereskedési forgalmát tekintve már 20%-ot meghaladó részesedéssel rendelkezik.

A vád szerint Sun 2020-ban strómanokon és egy szövevényes cégháló végén lévő Techteryx nevű vállalkozáson keresztül szerezte meg a True USD feletti irányítást, amire azért volt szükség, mert a True USD többségi tulajdonosai (stakeholderek) valójában nem akarták azt eladni neki.

Justin Sun korábban már számos botrányba belekeveredett, gyakorlatilag az összes általa létrehozott kriptovalutáról kiderült, hogy valami nincs rendben a működése, vagy a létrehozása körül, emiatt sok piaci szereplő kerüli a vele való kapcsolatot.

Azt, hogy Sun állhat a Techteryx mögött, egy ideje már sejteni lehetett. Ezt részben belsős szivárgások, részben az interneten elérhető információk is alátámasztották, melyek alapján többen is kapcsolatot találtak Sun, a rokonai és a cég tulajdonosai között. Az egyik ilyen tényfeltáró nyomozás eredménye itt látható:

Mivel az egyik legnagyobb forgalmú stabilcoinról van szó, bizalmi problémákat vethet fel, hogy az ilyen zavaros háttérrel kerülhet egyre nagyobb számban forgalomba. Felmerülhet például a kérdés, hogy a TUSD mögöttes értéket garantáló 3 milliárd dollár vajon tényleg létezik-e, vagy az is csak egy hamisított szám a főkönyvekben.

Március óta kétszer is egymilliárd dollárral növekedett a TUSD kapitalizációja

Az ügy jelenleg még csak egy feljelentésből áll, amire Sun és az ügyvédei egyelőre nem reagáltak. Bár a TUSD 1 dollárhoz rögzített értéke nem ingott meg a feljelentést követő órákban, a helyzet tisztázódásáig nem javasolnánk, hogy valaki ebbe tartsa az értékeit.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Justin Sun: PR, Tron, marketing

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img