Június közepén kérte a Celsius jogi csapata a bíróságot arra, hogy bitcoinra és ethereumra válthassa a teljes altcoin kitettségét a platform, annak érdekében, hogy “maximalizálni tudják a felhasználók értékeinek megőrzését”. Martin Glenn, New York déli körzetének csődbírója június 30-án jóváhagyta a Celsius által javasolt lépést az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) folytatott egyeztetések után.

Múlt héten csütörtökön mozdult meg először a Celsius Network altcoin állományának egy része. Az Arkham Intelligence blokklánc adatai azt mutatták, hogy több tranzakció során legalább 64 millió dollárnyi kriptovalutát utaltak át a “Celsius Network: OTC” feliratú pénztárcába a cég “Fireblocks Custody” pénztárcájából. (Az Arkham Intelligence által készített Celsius riportot itt találod.)

A Celsius kriptoportfóliója bitcoin és ethereum nélkül 2023. június 30-án (forrás: Blockworks)

A legnagyobb tranzakciók az alábbiak voltak: 19,3 millió dollár értékben chainlink (LINK), 14,7 millió dollár értékben polygon (MATIC), 7,5 millió dollár értékben AAVE és 6,1 millió dollár értékben pedig SNX. További nagyobb értékben utaltak át UNI, BNB és 1INCH tokeneket az OTC tárcába. A Blockworks forrása szerint ezeket az eszközöket átadták a FalconX-nek, (intézményi kriptokereskedési platform, amely pénzügyi intézményekre specializálódott), hogy megkönnyítsék a nagy mennyiségű eladást. A 163 millió dollár értékű altcoin állományból eddig közel 63,3 millió dollár került át a FalconX-hez.

A Celsius altcoin állománya a FalconX platformon (forrás: Blockworks)

A Celsius altcoin állománya várhatóan az átlagnál nagyobb eladási nyomást fog eredményezni a kriptopiacon, különösen a chainlink (LINK) a többi kihelyezett eszközhöz képest. A cikk írásának pillanatában a LINK jelenleg 6,90 dolláron kereskedik a Binance-en, ami 3,8% -os gyengülést eredményezett eddig a mai kereskedési napon.

Ezt is olvasd el:

Múlt héten tartóztatták le Alex Mashinsky-t, a csődbe ment Celsius Network alapítóját és vezérigazgatóját többek között értékpapír-, árucikk- és elektronikus csalás miatt. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) hét vádpontban is bűnösnek találta, az egykori alapító ártatlannak vallotta magát. A Celsius ellen a pénzügyi törvények megsértése miatt az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), valamint a befektetők megtévesztése miatt az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) is eljárást indított.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Letartóztatták a Celsius egykori alapítóját

/bitcoinist, blockworks, celsius/