Uborka helyett rákszezon, nyári szabadságra ment a bitcoin

spot_img

Nyári vakációjának huszonhatodik napját kezdheti meg a bitcoin. A bika (emelkedő) és a medve (zuhanó) piacok mintájára, a kereskedő szlengben rák piacnak (crab market) is nevezett oldalazás annak ellenére folytatódhat, hogy az elmúlt napokban jó hírek sokasága támogatta volna a feljebb jutást.

Az XRP ellen folyó eljárásban hozott kedvező döntést több altcoin is 10% feletti ugrással ünnepelte, a bitcoin azonban éppen csak az elmúlt hetek csúcsai fölé emelkedett, mielőtt azonnal a másik oldalára fordult volna, ezzel jelezve, hogy különösebben nem hatotta meg a történet.

Az elmúlt 10 év tanulságai alapján a bitcoin által vezetett rallik azok, amelyek hosszabb távon is életképesek maradhatnak. Ha az altok próbálják (sikertelenül) maguk után húzni a BTC-t, akkor nagyobb lehet az esély arra, hogy kellemetlen meglepetések érjék az elbizakodott kereskedőket.

A hétvégéhez közeledve két bitcoin specifikus hír is érkezett, amelyek szintén észrevétlenek maradtak a grafikonon. Először is bejelentésre került, hogy még júliusban elindulhat az első európai Bitcoin ETF, vagyis egy olyan kereskedési termék, aminek épp az engedélyeztetésre várunk az Egyesült Államokban, és aminek a bejelentése az utolsó nagyobb ugrást is előidézte (lásd a fenti képen).

Az amerikai ETF kérelmezők listáját vezető és a világ legnagyobb befektetési alapját kezelő BlackRock igazgatója ugyancsak ezekben a napokban állt ki a kamerák elé, hogy a múltkori után ismét dicsérő szavakkal illesse a bitcoint, amiről ezúttal azt találta mondani, hogy az általuk tapasztalt nemzetközi érdeklődés alapján a bitcoin minden ismert valutát felül fog múlni.

A bitcoinnak tehát meglett volna rá a lehetősége, hogy a kedvező hullámokat meglovagolva ismét vitorlát bontson és tovább vezesse az emelkedést, az ehhez szükséges akarat azonban egyelőre hiányzik a piaci résztvevőkből.

Ezen a héten fontosabb gazdasági bejelentésekre nem kell számítani, a következő nagyobb horderejű esemény az amerikai jegybank jövő szerdai kamatdöntő ülése lehet.

Ugyanakkor tovább folytatódik az amerikai nagyvállalatok negyedéves pénzügyi jelentéseinek közzététele, aminek keretében szerdán a bitcoin iránt nyitott Tesla is sorra kerül. A cég 2021 elején jelentette be, hogy 1.5 milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt, igaz ennek 75%-át később értékesítette. Szakértők akkor egyfajta könyvelési trükként definiálták az eladást, amivel az értékesítésből származó bevétellel lehetett kozmetikázni az autógyártó járműeladásokban mutatott gyengébb teljesítményét.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img