Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

FTX

A kedd esti órákban indult el az a weboldal, ahol a tavaly bedőlt FTX ügyfelei hivatalosan is leadhatják a kártérítésre vonatkozó igényeiket.

Binance Launchpad

Elindult a Binance Launchpad harminckettedik tokenkibocsátása 2023. július 11-én. Ha a további napokban zárolod (2023. július 11-től 2023. július 17-ig) a számládon lévő BNB coinokat, akkor azok egy részéért cserébe részesülhetsz az 50 milliós Arkham (ARK) token kiosztásából.

FairSpin

Az online szerencsejátékok népszerűsége folyamatosan növekszik, egyre többen részesítik előnyben ezt a szórakozási módot.  A kedvező kilátások miatt az iparágba történő befektetések mértéke is növekvő tendenciát mutat, a jelenleg 63,5 milliárd dollárosra becsült piac nagysága 2023 és 2030 között évi 11,7%-os ütemben bővülhet tovább.

Google Play

Frissültek a Google Play felhasználási feltételei, így a jövőben már olyan játékok is megjelenhetnek a platformon, amelyek támogatják a játékokon belüli, vagy azokon kívülre irányuló blokklánc tranzakciókat.

XRP

Csütörtök délután megduplázódott az ötödik legnagyobb kriptovaluta, az XRP árfolyama, miután számára kedvező döntés született egy bírósági eljárásban.

Piaci zanza

  • A BRICS országok egy aranyfedezetű pénz kibocsátását jelenthetik be a következő hetekben. A dollár alternatívájának szánt valutáról talán már július végén, vagy az augusztus 22-24. közötti éves BRICS csúcson ránthatják le a leplet.
  • A kilengések ellenére lényegi változás a múlt héten sem történt a bitcoin árfolyamában, ami 2.5 hete ugyanabban a sávban mozog. Bár múlt csütörtökön sikerült egy rövid időre a júniusi csúcsok fölé emelkedni, a várt kitörés végül mégis elmaradt. 
  • A BlackRock és a State Street mellett a Vanguardot tartják a három legnagyobb alapkezelőként Amerikában. Ezek a cégek meghatározó szerepet töltenek be Amerika gazdasági életében. A Vanguard körülbelül 7,7 billió dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkezik, befektetési alapokon és ETF-eken kívül brókerszolgáltatásokat, számlaszolgáltatásokat, pénzügyi tervezést, útmutatást, vagyonkezelést és bizalmi szolgáltatásokat kínál. A befektetési óriás korábban úgy nyilatkozott a kriptovalutákról, hogy “hosszú távú befektetési lehetőségük gyenge“. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott hétfői bejelentésekből azonban kiderül, hogy a Vanguard Group növelte kitettségét bitcoinbányász vállalatokban, több mint félmilliárd dollár értékben birtokol Riot Platform és Marathon Digital részvényeket.
  • Amint arról korábban mi is beszámoltunk, az Egyesült Államok mintegy 250 000 bitcoinnal, a teljes mennyiség több mint 1%-ával rendelkezik és ennek negyedét, 50 000 BTC-t még az idén szeretnék értékesíteni. Az amerikai hatóságokhoz köthető tárcák tegnap újra mozgásba lendültek és több utalást is végrehajtottak.

Kripto Akadémia kisokos

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.