A börtönből próbált kriptózni, elkobozták egy rab 50 millió dollár értékű kripto befektetését

spot_img

Talán a világ egyik leggazdagabb embereként szabadulhatott volna az a drogkereskedő, akitől a börtönben kobozták el a kriptopénz befektetését.

Az amerikai hatóságok a napokban számoltak be arról, hogy lefoglalták egy jelenleg is börtönben ülő rab kriptovalutáit. A történet főszereplője egy Christopher Castelluzo nevű nepper, aki 2010 és 2015 között végzett üzelmei miatt kapott 20 év letöltendőt.

Castelluzo 2013-ban ismerkedett meg a bitcoinnal, amit darknetes piacokon végzett drogkereskedésre kezdett használni. Az ebből származó profit egy részét nem sokkal később befektette, 2014-ben ugyanis hallott egy éppen induló új kriptovalutáról, amit az alapítói Ethereumnak neveztek el.

A fickó 15 bitcoint, akkori árfolyamon 9000 dollárt fektetett az Ethereum korai befektetési szakaszába (ICO), amiért 30 000 ETH-et kapott. A jó érzékkel kötött üzletből végül azonban soha nem tudott profitálni, mert nem sokkal később lebukott és megkezdte a rá kiszabott büntetés letöltését.

Castelluzo a börtönből próbálta meg az időközben a második leggnagyobb kriptovalutává váló ethereumban tartott vagyonát menedzselni, ám lebukott, mert a fegyintézetben több ezzel kapcsolatban folytatott titkos telefonbeszélgetését is sikerült lehallgatni. Mivel a befektésre fordított pénz drogkereskedésből származott, az amerikai hatóságok az elhangzottak alapján lefoglalták a jelenleg 54 millió dollárt, de a 2021-es csúcsponton 120 millió dollárnál is többet érő  kripto befektetést.

Ha az Ethereum képes lesz beváltani a hozzá fűzött reményeket, a már most sem jelentéktelen 30 000 ETH 15 év múlva akár a világ egyik leggazdagabb emberévé is tehette volna az elítéltet, ha nem ügyeskedik, csak jó magaviselettel kivárja a szabadulást. Igaz innen kintről könnyű okosnak lenni, ha nekünk kellett volna az ő helyében tíz és százmillió dollárok sorsáról döntenünk, talán már a mi tenyerünk is erősen viszketett volna.

Ha 50 milliód nem is, de ha legalább 25 dollárnyi kriptód van a Binance-en, azt most legalább egyszer megforgatva (egy vásárlás + egy eladás) egy ultraszéles monitort nyerhetsz. Az akár 50 dolláros kereskedési forgalommal elvihető fődíjra csak szerdáig érvényesek a kedvezményes részvételi feltételek. Használd ki őket, ha eddig még nem tetted meg! További részletek:

Nyereményjáték: monitort és 600 dollár értékű kereskedési tőkét nyerhetsz a Binance és a Kripto Akadémia őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img