Nyilatkozott a SEC elnöke a kriptovalutákról

spot_img

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnöke, Gary Gensler tegnapi nyilatkozatában nem kívánta kommentálni a Bitcoin Spot ETF-ek lehetséges jóváhagyását. Gensler annyit közölt, hogy nem fog “előítéleteket” megfogalmazni ebben a kérdéskörben.

A Health Markets Association elnevezésű konferencián Gensler azt is kijelentette, hogy a SEC-nek régóta működő bevált folyamata van az ilyen alkalmazások értékelésére és bevezetésére.

A kriptovaluta ipar szinte messiásként várja az első Bitcoin Spot ETF termék jóváhagyását és bevezetését. A Wall Street óriásai, köztük a BlackRock és a Fidelity, számos beadványt nyújtottak már be a közelmúltban, de ezeket a beadványokat rendre elutasította, illetve elhalasztotta a SEC későbbi elbírálásra. Nyilatkozatában Gensler azt is elmondta, hogy ezeket az ETF termékeket regisztráltatni kell a SEC-nél, és az IPO-hoz hasonló jelentkezési folyamaton kell keresztül menniük. 

Nyilatkozatában Gensler megismételte véleményét, miszerint a bitcoin árucikk, de aggodalmának adott hangot a kriptovaluta iparra vonatkozóan általában. A SEC elnöke példaként említette a kriptoiparban még mindig fellelhető rosszindulatú szereplőket, a csalási mechanizmusokat, a manipulációt és a pénzmosást.

Kapcsolódó cikkünk:

  • A Binance két hét múlva leveszi kínálatából a BUSD-t

Nyilatkozatát folytatva Gensler figyelmeztette a potenciális kriptovaluta befektetőket, hogy “legyenek éberek és óvatosak“, és azt javasolta, hogy tegyenek óvintézkedéseket kriptos befektetéseik védelme érdekében. Végezetül a kripto ipart az 1920-as évek diszharmóniájához hasonlította.

BlackRock – SEC találkozó

Fontos még kiemelnünk, hogy a tegnapi napon a BlackRock vezetősége ismét találkozott a SEC tisztviselőivel a Bitcoin Spot ETF ügyében. A Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas által megosztott információk szerint a BlackRock a SEC kereskedési és piaci részlegének munkatársaival egyeztetett, és bemutatta a Bitcoin Spot ETF átdolgozott modelltervét a SEC munkatársainak korábbi megjegyzései alapján. A SEC memorandumából az is kiderül, hogy a BlackRock Bitcoin ETF kapcsán a Coinbase is szerepet fog kapni.

Részlet a BlackRock frissen benyújtott Bitcoin ETF módosítványából

A BlackRock és a SEC találkozóján a következő személyek, köztük a Nasdaq tisztviselői voltak jelen:

  • Robert Mitchnick, BlackRock, Inc.
  • Adithya Attawar, BlackRock, Inc.
  • Shannon Ghia, BlackRock, Inc.
  • Charles Park, BlackRock, Inc.
  • Marisa Rolland, BlackRock, Inc.
  • Ben Tecmire, BlackRock, Inc.
  • Jonathan Cayne, a NASDAQ Stock Market LLC
  • Giang Bui, a NASDAQ Stock Market LLC
  • Ali Doyle, a NASDAQ Stock Market LLC

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Még vizsgálja a Bitcoin ETF beadványokat a SEC

/bitcoinsistemi, sec/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img