A bitcoinbányász részvények közel 30%-ot estek a bitcoin rally ellenére

spot_img

A bitcoin rally ellenére, a bitcoinbányász részvények árfolyama az elmúlt három napban közel 30%-ot estek. A Blockware Solutions vezető elemzője, Mitchell Askew szerint az ok, a felezés előtti bányászrészvény rally kifulladása lehet, de egyben egy újabb lehetőséget is lát az olcsóbb bányászrészvények megszerzésében. Az elemző arra is emlékeztet, hogy ehhez hasonló eset 2023-ban kétszer is előfordult, amikor a bányászrészvényekbe történő befektetés nagyszerű lehetőséget eredményezett.

Február 27-e óta a két legnagyobb bitcoinbányász, a Marathon Digital Holdings (MARA) és a Riot Platforms (RIOT) részvényei 19%-kal, illetve 21,9%-kal lettek olcsóbbak a Google Finance adatai szerint. A CleanSpark (CLSK) papírjai szenvedték el a legnagyobb esést, 27,5%-kal gyengültek, míg a TeraWulf (WULF) 25,4%-ot esett.

Jaran Mellerud, a Hashlabs Mining egyik alapítója azon a véleményen van, hogy a Bitcoin felezést követő 3-4 hónap kritikus időszak lehet az Egyesült Államokban tőzsdén jegyzett bányászok számára. Úgy véli, hogy néhány magas költségvetéssel rendelkező bitcoinbányász offshore környezetbe költözhet, hogy nyereséges tudjon maradni.

Mitchell Askew viszont pont ellentétes álláspontot képvisel ez ügyben, véleménye szerint nem ez lesz a helyzet: “ostobaság” azt gondolni, hogy a felezés veszélyezteti őket és, hogy veszteségessé válhatnak. “A lehető legalacsonyabb energiaköltségekkel rendelkeznek, és a legújabb generációs ASIC bányászokat vásárolják a csökkenő blokkjutalmakra való felkészülés érdekében” – nyilatkozta a Cointelegraph-nak.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Rekord mennyiségű pénz áramlott be a spot Bitcoin ETF-ekbe a szerdai kereskedési napon

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img