Kriptopénzügyek | társadalmi egyeztetés indul a kriptovaluták magyarországon történő bevezetéséről

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

  • A Binance, az OKX és több másik kisebb forgalmú kripto tőzsde után a Bybit is megjelent a Tradingviewhoz közvetlenül beköthető brókerek listájában. A kapcsolat beállítása után a Tradingview felületén lehet a Bybites számlákon végzett kereskedési ügyleteket végrehajtani. 
  • A Bybit március 13-ig 20 dolláros üdvözlő bónusszal várja a Kripto Akadémián keresztül regisztráló felhasználókat. A második legnagyobb kripto tőzsde ajánlatával azok élhetnek, akik most regisztrálnak, vagy már korábban regisztráltak, de eddig még soha nem fizettek be az oldalra.

KuCoin

A KuCoin integrálta a Revolut Pay-t, mint fizetési megoldás. Ezzel a lehetőséggel a tőzsde, az európai ügyfeleket célozza meg, hogy egyszerűen lehessen euróval kriptovalutát vásárolni. Az egy kattintással történő vásárlással bitcoint, etherumot, vagy akár stabilcoinokat is tudunk vásárolni közvetlenül Revolut számlánkról.

Piaci zanza

  • A bitcoin árfolyama 10. napja ingadozik abban a tartományban, ahová az utolsó nagyobb, Valentin-napi emelkedés során jutott el. A sáv aljáról egy hétvégi emelkedés segített elrugaszkodni, így ismét a régió közepéről vághatunk neki a frissen induló hétnek.  
  • Múlt héten a Texas Blockchain Council (TBC) és a Riot Platforms beperelte az Egyesült Államok Energiainformációs Hivatalát (EIA). Az érdekvédelmi szervezet és az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoinbányász azzal vádolják az ügynökséget, hogy az az adatgyűjtési eljárás, amiben követelik a kriptovaluta bányászoktól villamosenergia-fogyasztási adataikat jogellenes.
  • A bitcoin árfolyama a hétfői 50 900 dolláros mélypontról kedd hajnalra közel 58 000 dollárig növekedett a Binance határidős felületén. A vezető kriptovaluta értéke az év eleje óta ezzel 33%-ot emelkedett. Sok kereskedő arra számított, hogy az 53 500 dolláros régió jelentheti a helyi csúcsot, a BTC a hétfő esti órákban rövid oldalazás után keresztültört ezen a sávon. 
  • A Kaiko felmérése szerint az elmúlt években egyre jobban visszaesett a kriptopiacok hétvégi forgalma. A legnagyobb kriptovalutának számító bitcoin esetében 2018-ban még a heti kereskedési forgalom 24%-a bonyolódott a hétvégéken, ám az arány 2024-re majdhogynem megfeleződött és 13%-ra esett vissza. 
  • A bitcoin árfolyama szerdán 57 000-ről 64 000 dollár fölé emelkedett, ám az esti órákban végül alig több mint negyed óra leforgása alatt 8%-ot vesztett az értékéből. A kilengés 100 milliárd dollárral csökkentette a BTC piaci részesedését, kiváltó oka az egyik legnagyobb kripto tőzsde hibás működése volt.
  • A szerda esti órákban hirtelen jött 15 perces gyertyáknak köszönhetően közel 800 millió dollárnyi long és short pozíció likvidálódott. Ez volt 2024-ben eddig a legnagyobb ilyen jellegű esemény 2023. augusztus 18. óta, amikor is több mint 1 milliárd dollár égett el. 
  • A Portfolio hívta fel a figyelmet arra a frissen benyújtott törvényjavaslatra, aminek célja a kriptovalutákat szabályozó európai (MiCA) törvények magyarországi jogrendbe való átemelése. A Nemzetgazdasági Minisztérium itt tette elérhetővé a tervezetet, ami “tartalmát tekintve kiterjed a kriptoeszközök Magyarországon történő kibocsátására, nyilvános ajánlattétel keretében történő kínálatára, illetve kereskedésbe bevezetésére, valamint a Magyarország területén végzett kriptoeszköz-szolgáltatásra, valamint az e tevékenységekkel kapcsolatos felügyeleti feladatok ellátására.”

Cointhunter élő stream

Jó, ha tudod!

Blokklánc címek, eszközök és anonimitás – 1. rész

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img