A bitcoin árfolyama már majdnem minden pénznemben rekordot döntött

spot_img

A bitcoin árfolyama a világ legnaqgyobb forgalmú kriptotőzsdéjén ma hajnalban már 67 800 dollárnál is járt, közel ahhoz, hogy megdöntse a 2021. novemberében beállított rekord árfolyamát. De pontosan mennyi is ez a rekord?

Nézőpont kérdése.

A bitcoinnal több mint 200 ismert és aktív online piactéren kereskednek a világ szinte összes pénznemében. A BTC ezek közül szinte már mindegyikben új rekordot állított be, igaz egyes országokban, a világ leginkább inflációval sújtott régióiban erre már hónapokkal, vagy akár évekkel ezelőtt sor kerülhetett.

Így például Törökországban…

… vagy Argentínában már régóta nem kérdés, hogy a helyi valuta, vagy a bitcoin-e a jobb értékmegőrző.

Az érme másik oldalán az olyan erősebb valuták állnak, mint például a japán jen, az angol font vagy épp az euró, melyek esetében csak az elmúlt napokban került sor a csúcsdöntésre.

Ebből a szempontból a magyar forint is jól vizsgázott, mert csak alig egy hete, február végén léptük át a 2021-ben beállított 20 876 625 forintos rekordot, igaz azóta már majdnem 25 millióig menetelt az árfolyam.

A legfontosabb persze, amire az egész világ odafigyel, az új dollár rekord elérése lesz, de ezzel kapcsolatban sem lehet biztosan kimondani, hogy pontosan mennyi az annyi. A legnagyobb kripto tőzsdék között kisebb eltérések alakultak ki a 2021-ben elért csúcsokban.

Az amerikai Krakenen például 68 911 dolláron, a koreai OKX-en 69 040 dolláron tetőzött az árfolyam. A világ legnagyobb forgalmú kripto tőzsdéjének számító Binance-en kereken 69 000 dolláron állt meg a mutató, de a határidős felületén (Binance Futures) még ennél is magasabbra, 60 198 dollárig jutottunk 2021-ben.

A pezsgőbontással legtovább valószínűleg a svájci Frank tulajdonosoknak kell majd várnia. Míg a dollár esetében már csak kicsivel több mint 1000 USD választ el az eltérések ellenére konszenzusnak tekinthető 69 000 dolláros rekordtól, a svájci csúcsokig még ~2700 frankot kellene megmásznia a BTC-nek. Ebben a pénznemben ugyanakkor mindig is csak jelképes kripto forgalom bonyololódott és globálisan soha nem számított meghatározó tényezőnek.

A Wall Street (USD) és a világ bankjainak fellegvára (CHF) tehát egyelőre még kitartanak, de a lázadó BTC már megint ott táncol a kapuknál és alig várja, hogy ismét rákoppintson a két bajnok orrára.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A legnagyobb Binance játék csak magyar felhasználóknak: kereskedj és oszd meg a kriptós történeted a nyereményekért

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img