Arkham: a Tesla és a SpaceX jelenleg több mint 1,3 milliárd dollár értékű bitcoint birtokol

spot_img

Az Arkham Intelligence bejegyzése szerint aprólékos munkával sikerült meghatároznia a Tesla és a SpaceX bitcoin címeit, amelyeknek az összesített értéke meghaladja az 1,3 milliárd dollárt. Az Arkham kimutatása, valamint a Tesla és a SpaceX korábbi pénzügyi kimutatásai között azonban eltérés mutatkozik.  

Az Arkham kijelentette, hogy “az általuk azonosított on-chain adatok megegyeznek a Tesla és a SpaceX pénzügyi kimutatásaival. Ezek alapján a Tesla jelenleg 11 509 BTC-t tart 68 címen (780 millió dollár értékben), a SpaceX, pedig 8285 bitcoint 28 címen (560 millió dollár értékben).”  A két vállalat összesen 19 794 BTC-vel rendelkezik az Arkham jelentése alapján, ami a jelenlegi 67 210 dolláros kereskedési áron számolva meghaladja az 1,33 milliárd dollárt.

A Tesla bitcoin állományát eddig 9720 BTC-re becsülték. Az Arkham elemzői azonban 1789 BTC-vel többet azonosítottak, szám szerint 11 509 BTC-t. A Tesla legutóbbi negyedéves jelentésében szintén 9720 BTC-t könyvelt el. Az eltérés több mindent is jelenthet. Egyrészt az Arkham azonosíthatott be egy olyan bitcoin címet, ami nem a Tesla tulajdona. 

Másrészt, viszont lehetséges, hogy a Tesla újból elkezdett bitcoint vásárolni a sikeres spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyását követően. Ha az utóbbi lenne, akkor az a 2024-es első negyedéves jelentésből ki fog derülni. A harmadik eshetőség, hogy eddig valamiféle számviteli hiba történt a jelentések során, aminek kevés az esélye. 

Egyelőre sem a Tesla, sem Musk nem kommentálta, hogy a vállalat vásárolt-e bitcoint. A Tesla mellett a SpaceX is tart bitcoint a mérlegében. Ha kiderülne, hogy a Tesla valóban vásárolt bitcoint, akkor hamarosan a SpaceX mérlegében is láthatunk bitcoin darabszám változást. (Néhány éve egyébként Michael Saylor, a MicroStrategy társalapítója győzte meg Musk-ot, hogy vegye fel a bitcoint a SpaceX mérlegébe.)

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Változatlan maradt a Tesla bitcoin állománya 2023 végén

/cryptonews, dalyhodl, arkham, tesla/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img