2 milliárd dollárnyi bitcoin eladására készülhet az amerikai kormány

spot_img

A blokklánc tranzakciók nyomonkövetésére és kripto csalások leleplezésére szakosodott ZachXBT hívta fel a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok kormánya nagy összegű bitcoin eladásra készülhet.

Az amerikai állam még az egykor legnagyobbnak számító internetes feketepiac, a Silk Road 2012-es felszámolása során tett szert egy jelentősebb, 50 000 bitcoinos készletre. Ebből 9861 BTC-t kb. egy éve, 2023 májusában értékesítettek. Bár akkoriban még arról volt szó, hogy a fennmaradó  részt is eladják az év végéig, erre végül nem került sor.

Egy szintén a Silk Road ügyhöz kapcsolódó, amerikai kormányzatnak tulajdonított tárcából, amiben jelenleg 2.1 milliárd dollár értékű, vagyis kicsivel több mint 30 000 bitcoin található, a kora esti órákban egy 0.001 bitcoinos tranzakciót hajtottak végre egy Coinbase által felügyelt tárca címre.

A legnagyobb amerikai tőzsdére küldött utalás a feltételezések szerint egy teszt tranzakció lehetett, amit általában a nagyobb utalások küldése előtt szokás végrehajtani. Az elemző ebből arra következtet, hogy a kormányzat most ennek a 2 milliárdos bitcoin mennyiségnek egy részét, vagy egészét tervezi értékesíteni.

A bitcoin a múlt hetet viszonylag stabilan, oldalazással töltötte, ám hétfő hajnalban zuhanni kezdett és értéke azóta 71 300 dollárról 64 500 dollárig esett.

Frissítés: a cikk publikálását követően egy 1999 bitcoinos (139 millió dolláros) utalás már el is indult a Coinbase felé.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Tőzsdefelügyeleti eljárás indul a Coinbase ellen: sok ismert kriptovaluta és a staking is eltűnhet a centralizált kripto tőzsdékről

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img