Ez történt ma | a Goldman Sachs továbbra sem hisz a bitcoinban

spot_img

A Paradigm több 100 millió dollárt kíván bevonni a kriptoiparba

A Bloomberg szerint, az egyik legnagyobb kockázatitőke-társaság a Paradigm, tárgyalásokat folytat több 100 millió dollárról (értesülések szerint ez az összeg elérheti a 850 millió dollárt is), amivel a kriptoipart lendítené fel. A Paradigm céget a Coinbase társalapítója, Fred Ehrsam a Sequoia Capital korábbi partnerével, Matt Huanggal együtt alapította. A vállalat az egyik legjelentősebb kockázatitőke-társaság Andreessen Horowitz és a Pantera Capital mellet, amelyek számtalan tőkeinjekciót nyújtottak már a kriptoipar egyes szegmenseinek. Bennfentes információk alapján a kockázatitőke-társaság ezúttal a mesterséges intelligenciába történő befektetések felé fog fordulni.

Több mint 51 milliárd dollárnyi tőkét forgattak meg az orosz állampolgárok 2023-ban a kriptotőzsdéken

Az Orosz Központi Bank közzétette legfrissebb jelentését, amelyben az áll, hogy az orosz állampolgárok 2023-ban több mint 51 milliárd dollárnyi rubelt (4,7 billió rubelt) forgattak meg a kriptotőzsdéken. A jelentés azt is megállapította, hogy a legtöbb tranzakció bitcoinban és ethereumban történt. A jelentés arra is kitér, hogy a tranzakciók volumene befektetéseket és más típusú tranzakciókat egyaránt magában foglal, valamint nőtt a magas kockázatú digitális eszközökkel kapcsolatos tranzakciók száma is az orosz lakosság körében. 

Jelentős tokenfeloldásra készülj áprilisban

Több vezető kriptoprojekt is jelentős tokenfeloldásra készül áprilisban, köztük az Aptos, az Arbitrum és a Starknet. Az Aptos április 12-én 24,84 millió APT tokent bocsát ki, ami a forgalomban lévő kínálatának körülbelül 6,2%-a 370 millió dollár értékben. Ezeket a tokeneket az Aptos Alapítvány, a főbb közreműködők, a befektetők és a közösség kapja majd. Az Aptos után a Starknet április 15-én 64 millió STRK tokent fog feloldani, ami az összes forgalomban lévő token közel 8,8%-át jelenti, becsült értéke 124 millió dollár. A feloldott token mennyiséget a projekt korai közreműködői és befektetői között osztják szét. Az Arbitrum token feloldását április 16-ra tervezik 92,69 millió ARB token kibocsátásával, ami a forgalomban lévő kínálat 3,5%-át teszi ki körülbelül 135 millió dollár értékben. Ezek a tokenek a projekt csapata, fejlesztői és tanácsadói felé fognak vándorolni.

Áprilisban feloldásra kerülő token mennyiségek egy része

Jelentősebb tokenfeloldásra számíthatsz az Axie Infinity (AXS), az Immutable (IMX) és az Optimism (OP) csapatától is. Az Axie Infinity várhatóan 10,87 millió tokent, vagyis a forgalomban lévő kínálatának 7,6%-át fogja feloldani április 17-én körülbelül 111 millió dollár értékben. Az Immutable április 19-én 34,19 millió tokent bocsát ki, ami a forgalomban lévő kínálat mintegy 2,4%-át teszi ki közel 99 millió dollár értékben. Végül az Optimism április 29-én 24,16 millió tokent szabadít fel, a forgalomban lévő kínálat mintegy 2,4%-át, körülbelül 77 millió dollár értékben.

USD alapú stabilcoint indít a VanEck

Új amerikai dollár fedezetű stabilcoin fog megjelenni hamarosan a piacon a VanEck jóvoltából. A projekt sikeres, 12 millió dolláros finanszírozási kört tudhat le maga mögött. Az Agora néven futó stabilcoin AUSD tickerrel fog megjelenni a váltókon a Bloomberg beszámolója szerint. Az AUSD teljes mértékben készpénzzel és amerikai kincstárjegyekkel lesz fedezve, aminek a tartalék alapjait a VanEck vagyonkezelő cég fogja kezelni. A 12 millió dolláros finanszírozási kört a Dragonfly digitális eszköz kockázatitőke-társaság vezette a Robot Ventures és a Wintermute mellett.

Korszerűsítés mellett döntött a Bitfarms

Az egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett bitcoinbányász a Bitfarms, közel 240 millió dollárt fog befektetni bányászati berendezéseinek korszerűsítésébe. A korszerűsítés célja, hogy továbbra is nyereséges tudjon maradni a bitcoin felezés után 2024-ben és azt követően. Első lépésként a bányász 88 000 darab teljesen új, nagy hatékonyságú bányászgépeket fog beszerezni. A bányász egészen jó pénzügyi likviditással vág neki a felezésnek, 66 millió dollár készpénzt és 806 db bitcoint tart kincstárában, ami körülbelül 123 millió dollárnyi likviditást jelent számára. Hitellel nem rendelkezik, még év elején sikerült neki teljes mértékben kifizetni, amit még 2021-ben vett fel.

A Goldman Sachs továbbra sem hisz a bitcoinban

Sharmin Mossavar-Rahmani, a Goldman Sachs befektetési igazgatója a Wall Street Journalnak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy a bitcoin nem tekinthető befektetési eszközosztálynak, hozzátette, hogy “nem hiszünk a kriptoban”. A Goldman Sachs továbbra is szkeptikus a bitcoinnal kapcsolatban. Mossavar-Rahmani szerint az ügyfelek nem mutatnak elég érdeklődést a bitcoin iránt. Ennek ellenére a Goldman készpénzben kiegyenlített Bitcoin és Ethereum opciós kereskedési lehetőséget kínál a CME-n, azonban valóban nem rendelkezik és nem kereskedik közvetlenül a tényleges mögöttes kriptovalutákkal.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Kucoin airdrop: ha kiutaltál az oldalról, egy kis ajándékkal vár vissza a tőzsde

/cryptobriefing, cryptopolitan, cointelegraph, cryptonews/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img