Nem is annyira bitcoin párti az argentin elnök?

spot_img

Javier Milei elnök által vezetett argentin kormány új szabályozási normát vezetett be, amely kötelezővé teszi a virtuális eszközszolgáltatók nyilvántartását. A döntést március végén jelentette be a Comisión Nacional de Valores (CNV), azaz a Nemzeti Értékpapír-bizottság, amely ellentmond a Milei kormány által meghirdetett bitcoin párti álláspontnak. 

Javier Milei 2023 decemberében vette át a hatalmat Argentínában. Sokan úgy ítélték meg, hogy a nemzetgazdaság újjáépítésére és dollárosítására irányuló tervei segíteni fogják a bitcoin és a kriptovaluták elfogadását a dél-amerikai országban. A szabályozási lépés ellenzői szerint jelentős visszalépést jelent a Milei által ígért gazdasági szabadságokhoz képest. 

Az argentin szenátus által március 14-én jóváhagyott szabályozási feltételek nemcsak a helyi székhellyel rendelkező kriptos vállalkozásokra terjednek ki, hanem azokra is, amelyek külföldi székhellyel rendelkeznek és az országon belül is működnek. Roberto E. Silva, a CNV elnöke figyelmeztette ezeket a cégeket és hangsúlyozta az argentin kormány elkötelezettségét a szabályozás mellett: “Azok, akik nincsenek regisztrálva, nem működhetnek az országban.“.

Kapcsolódó cikkek:

Nicolas Bourbon, a KamiPay fizetési megoldás társalapítója úgy véli, hogy Milei nem támogatja kifejezetten a bitcoint, de tiszteletben tartja a valutaszabadságot, és a szabályozás nem a felhasználókat célozza meg, hanem inkább a nemzetközi intézmények igényeit elégíti ki.

Az új szabályozási normák bevezetését követően az értékpapír bizottság munkatársai részt vettek egy találkozón az ország főbb ügyvédi irodáival és az ország Fintech kamarájával egyetemben, amelyen helyi kriptos vállalatok képviselői és a Forbes munkatársa is jelen volt. “Ez a regisztráció szörnyű ötlet. Olyan, mintha a dollár, vagy az euró váltóknak is regisztrálniuk kellene, ami nonszensz” – nyilatkozta a Forbes-nak Manuel Ferrari, az argentin civil szervezet tagja és a Money On Chain protokoll társalapítója.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bezáratná a központi bankot a megválasztott új argentin elnök

/forbes, cnv/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img