Vége az anonim kripto-utalásoknak Európában?

spot_img

Ebben az anyagban összefoglaljuk a kriptopiac legfontosabb történéseit!

Amikor ezt írtuk, újra 70 000 felett jártunk, így érdemes képbe kerülnöd!

Ha végigolvasod, azt is megtudhatod, melyik aranybánya készül bitcoinba fektetni!

A londoni tőzsde és a bitcoin

A Londoni Tőzsde (LSE) május 28-tól bitcoin és ether alapú tőzsdén kereskedett jegyzékeket (ETN-ek) kínál. 

De mik azok az ETN-ek?

A tőzsdén kereskedett jegyzések (Exchange Traded Notes) adósságkötvények, amelyek egy alapul szolgáló értékpapír-indexet követnek és tőzsdén kereskedhetőek, mint egy részvény. Az ETN-ek hasonlítanak a kötvényekhez, de nem rendelkeznek kamatfizetéssel, ehelyett az ETN-ek árai olyan módon ingadoznak, mint a részvények.

Az új piaci szegmens létrehozását az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozója, a Financial Conduct Authority (FCA) is támogatja, kizárólag professzionális befektetők számára. Az LSE a bejelentés szerint április 8-tól fogadja az új ETN-ek kereskedésre vonatkozó kérelmeket.

Vége az anonim kripto-utalásoknak? 

Az Európai Parlament többsége jóváhagyta az anonim kriptopénz-tranzakciók betiltására irányuló javaslatot, a Pénzmosás- és Terrorizmusfinanszírozás Elleni törvény bővítésének részeként. Az új szabályok értelmében a kereskedelmi tranzakciókban 3000 eurót meghaladó névtelen fizetéseket, az üzleti tranzakciókban 10 000 eurót meghaladó, szintén névtelen összegeket tiltják. A tilalom kifejezetten a harmadik fél által nyújtott, központosított tárca szolgáltatásokra vonatkozik, a jogszabály várhatóan három éven belül lép teljes mértékben életbe.

Tovább szárnyalhat a solana? 

A Solana (SOL) áttört egy jelentős ellenállási szintet, elemzők szerint a nyár folyamán elérheti akár a 250 dolláros árfolyamot is. A SOL sikeresen alakított át egy jelentős ellenállási szintet támasszá, ami további növekedési potenciált jelez. A solana körül eleve sok a figyelem, sokan hiszen az ökoszisztémában, ráadásul mémcoinok is erősítik a hype-ot.

De mielőtt továbbmennénk, egy gyors szó egy fontos ügyben. A Csak Egyet Szolgálat karitatív egyesület Budapest hatodik kerületében szociális segítő központot és nappali melegedőt üzemeltet, tucatnyi embernek segítettek már kikerülni a hajléktalanság emberhez méltatlan helyzetéből. A fiatalos szemléletű, és hatalmas, nemes munkát végző csapat most bevezeti a kripto-adományozás lehetőségét, a leírásban elhelyeztük az oldalukat, bitcoin, éter, litecoin, tether adományokat várnak. Naponta 120-160 embernek segítenek, kérlek ha tehetitek, támogassátok a munkájukat!

Wozniak nyert a YouTube kripto-perében

Steve Wozniak, az Apple társalapítója nyert egy még 2020-ban indított perben a YouTube ellen, a tárgy egy bitcoin-csalás, amiben Wozniak arcával éltek vissza. A perben Wozniak azzal érvelt, hogy a YouTube és a Google nem tett lépéseket a hamis videók ellen, amelyek Wozniak arcát használva ingyenes bitcoinokat ígértek a nézőknek, majd arra kérték őket, hogy küldjenek BTC-t egy megadott címre.

A legfelsőbb bíróság felülírta az eljáró bíróság döntését, amely mentesítette a YouTube-ot a felelősség alól, ami jelentős lépés a felelősségvállalási törvények módosítása felé. A lehető legprimitívebb csalásról van szó, ebben azt ígérik az áldozatoknak, hogy a beküldött bitcoinjaik kétszeresét kapják vissza. Ha azt látjátok, hogy egy ismert arc promótál bármit kripto-témában, akkor nézzétek meg a saját, hivatalos felületeit, ha ott nem említi az adott együttműködést, akkor scamről van szó.

Blokklánc alapú alapot hívott életre a BlackRock

A BlackRock és a Coinbase közösen indítottak egy új, blokklánc-alapú alapot, BUIDL néven, amely a hagyományos pénzügyi szolgáltatások és a blokklánc technológia ötvözetét tűzte maga elé. Az alap célja, hogy innovatív, dollár-hozamot ígérő befektetési lehetőségeket hozzon létre, egy 100 millió dolláros “induló” USDC befektetésnek nagy szerepe van a projektben. A BUIDL az olyan megbízható befektetésekre, mint az amerikai kincstárjegyek összpontosít, stabil token értékkel és rugalmas hozzáférési lehetőségekkel.

A Web3 felé nyit az Amazon?

Az Amazon és az Unstoppable Domains együttműködésében 190 000 dollár összdíjazású hackathon-t hirdetettek meg az AI és a blockchain technológiák integrációjára. A verseny célja, hogy a fejlesztők innovatív Web3 és AI alkalmazásokat hozzanak létre, kihasználva az AWS cloud szolgáltatásait és az Unstoppable Domains blokklánc alapú digitális identitás megoldásait. A díjak UD és AWS Activate kreditek formájában kerülnek kiosztásra, ösztönözve a projektek kidolgozását az AI, a problémamegoldás és felhasználói élmény, valamint a digitális identitás területein. 

Aranyból bitcoinba

A Nilam Resources néven ismert aranybányászati vállalat bejelentette, hogy stratégiai partnerséget kötött a Xyberdata-val 24 800 bitcoin megvásárlására. Az üzlet célja, hogy megszerzett bitcoint fedezetként használják fel tőkebevonásra egyes projektjeikhez. Érdekes, egyben izgalmas -talán legelső- példája ez annak, hogy a bitcoin “nagy elődje”, az arany piacának szereplői nyitnak a kriptopénzek felé.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img