Mesterséges intelligencia teszi biztonságosabbá a kripto kaszinózást és sportfogadást

spot_img

Szakértők szerint a mesterséges intelligencia forradalmasítani fog mindent, amihez csak hozzáér. Az AI terjedése nem csak a hagyományos gazdasági és üzleti életben, hanem a szórakoztatóiparban is alapvető változásokat idézhet elő. Az egyre népszerűbbé váló online kripto kaszinó és sportfogadó oldalakon például sokat segíthet a bűnözők és csalók kiszűrésében, akik nem csak ezen oldalak üzemeltetőit, hanem a többi játékost is igyekeznek megkárosítani.

Az online kaszinók biztonsága

Egy online kripto kaszinó vagy sportfogadási oldal a megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazása nélkül igen rövid életű vállalkozás lenne. A különböző csalási kísérletek, hacker támadások és különböző trükkökön / kiskapukon alapuló pénzmosási kísérletek nap mint nap újabb kihívások elé állítják az ágazat szereplőit.

Bár a kripto kaszinók a szerencséből élnek, a bűnözőknek csak egyetlen egyszer van szükségük szerencsére ahhoz, hogy egy védelmi hiányosságot kihasználva nagyot kaszáljanak. A mesterséges intelligencia segíthet abban, hogy az ilyen jellegű támadások megelőzhetők legyenek és a szórakozni vágyó játékosok biztonságban tölthessék el a játékra fordított idejüket.

Online kripto kaszinó bónuszok többszöri kijátszása

Az egyik legismertebb visszaélési forma az online kripto bónuszok több számlával való kijátszására irányuló kísérlet. Az elkövetők ehhez lopott igazolványokat, VPN-t és más módszereket is felhasználhatnak, hogy sok új fiókot regisztráljanak és a minimális fogadási követelményeket teljesítve kifizessék a bónuszt, majd eltűnjenek.

A bónusz feltételek teljesítése alapvetően nem rossz dolog, hiszen éppen azért vannak, hogy bárki teljesítse őket és ezért jutalmat kapjon.

Ami problémát okoz, hogy az ilyen hamis fiókok létrehozását gyakran kiegészíti a “matched betting” néven ismert stratégia is, ahol a csalók a több hamis fiókjukat felhasználva például mindkét irányban fogadnak egy sporteseményre, melyen (például egy üdvözlő bónusznak köszönhetően), az egyik fogadásuk ingyenes lehet, így az elkövető mindenképpen nyer, függetlenül a játék kimenetelétől.

Egy hasonló alapokon nyugvó módszer a “chip dumping”, ahol a csaló fiókok szándékosan veszítenek a csaló másik fiókjaival szemben (például egy kártyajátékban), lehetővé téve ezzel a bónusz feltételeinek kockázatmentes teljesítését, vagy akár a pénzmosást is.

Bár ezek a trükkök technikai értelemben nem mindig szabályellenesek, határozottan nem a fair play játék szellemében történnek meg és kifejezetten az a céljuk, hogy megkárosítsák a kaszinót, vagy a többi felhasználót.

Mesterséges intelligencia használata a fogadásra az online kripto kaszinókban és a sportfogadásban

Ugyancsak nehézséget jelent, hogy a mesterséges intelligencia fogadó programok szintén egyre kifinomultabbak. A Libratus nevű alkalmazás például képes volt arra, hogy legyőzze a világ legjobb pókereseit. De sokat lehetett olvasni azokról a lóverseny fogadásokra specializált mesterséges intelligenciákról is, amelyek mindenki másnál jobb érzékkel tettek pénzt a győztes pacikra.

Az online kaszinók ma már szabályos fegyverkezési versenyt vívnak azokkal az AI-t alkalmazó csalókkal is, akik botokat vetnek be a tökéletes blackjack stratégiához.

Egy ilyen világban a kétes elemek kiszűrésére az emberi intuíció már nem elegendő. De az olyan oldalak, mint például a biztonságos online kaszinó GGBet már rájöttek arra, hogy az ilyen visszaélések alkalmazása bizonyos mintázatokat mutat, amit az arra képzett szemek könnyen felfedeznek. Ezek a “szemek” persze nem emberiek, hanem a kaszinók által szintén bevetett mesterséges intelligenciák érzékszervei, akik a jók oldalán állva képesek megakadályozni  visszaéléseket.

Egy mondás szerint rablóból lesz a legjobb pandúr, és nincs ez másként a kripto kaszinók által szintén alkalmazott AI esetében sem.

Mesterséges intelligencia használata a biztonságosab online kripto kaszinózáésrt

A játékosokat figyelő és gépi tanulást alkalamzó mesterséges intelligenciák rövid idő alatt hatalmas tudásbázisra tesznek szert, így a kripto kaszinók AI biztonsági moduljai egyre hatékonyabban szűrik ki a csalásra utaló viselkedéseket.

A robot egymaga sohasem zár ki senkit sem a játékból, de felhívja az emberi operátorok figyelmét, hogy kövessék figyelemmel a gyanús elemeket, és az ügy rendezéséig tartsák vissza az általa kért kifizetések végrehajtását. A mesterséges intelligenciák arra is képesek, hogy megosszák egymás között a leleplezett csalók adatait és trükkjeit, így ha valakit rajtakapnak, nem csak egyetlen helyről, hanem minden kripto kaszinóból azonnal kitilthatják, nagyobb biztonságot garantálva ezzel a többi játékosnak.

Az online fogadók a legtöbb esetben nem csak “valamelyik” kaszinóban akarnak játszani; hanem mindig a kedvencükbe akarnak belépni, amit ismernek és szeretnek. Ez a szegmentálódás eddig a csalókat erősítette, mert többször, több oldalon is el tudták sütni ugyanazokat a mocskos trükkjeiket, megkárosítva ezzel a becsületes fogadókat.

Magasabb biztonság és még több online kripto kaszinó bónusz

A mesterséges intelligenciákkal nem csak az ő kizárásuk érhető el, de használatuk révén maguk a kaszinók is magabiztosabbá válhatnak és sokkal magasabb bónuszokkal és több ingyen játékkal ajándékozhatják meg a hűséges kuncsaftjaikat. Ha tudják, hogy nem kell az átverésektől tartaniuk, a játék nem csak tisztábbá, de minden korábbinál nagyobb nyereményeket ígérve, vonzóbbá is válhat.

Összefoglalva

Az online kripto kaszinók és sportfogadó oldalak elkezdték bevezetni azokat az AI rendszereket, amelyek segítenek kiszűrni a csalókat, ám emellett a korábbinál magasabb és személyre szabottabb bónuszokkal is képesek jutalmazni a hűséges és becsületes játékosokat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img