Akár már jövő héten debütálhatnak a hongkongi spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek

spot_img

Hongkongban akár már a jövő héten debütálhatnak a spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek a szabályozói jóváhagyást követően. Elemzők szerint  ezeknek az ETF-eknek a hatása csekély mértékű lehet a piac mérete, a befektetői korlátozások és az amerikai piachoz képest kevésbé versenyképes struktúrája miatt.

A Bloomberg ETF elemzője és szakértője, Eric Balchunas szerint, a jóváhagyás pozitív lépés a kriptovaluták elfogadása szempontjából, azonban a spot kereskedési termékek bevezetésének a hatása valószínűleg csekély mértékű lesz az amerikai piachoz képest. 

A Matrixport nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a hongkongi tőzsdén jegyzett spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyása akár 25 milliárd dollárnyi tőkét generálhat Kínából a Southbound Stock Connect programon keresztül. Balchunas úgy véli, hogy ez a becslés túlságosan optimista, figyelembe véve, hogy a hongkongi ETF piac gyerekcipőben jár még, jelenleg körülbelül 50 milliárd dollár értékű eszközzel rendelkezik.

“Úgy gondoljuk, jó ha, 500 millió dollár tőke érkezhet a hongkongi ETF piacra ezeken az ETF-eken keresztül” – becsülte meg Balchunas az összeget.

Balchunas szerint a kínai befektetők nem férhetnek hozzá ezekhez az ETF-ekhez a kínai kormány bitcoin tilalma miatt, és nem vehetnek részt a Southbound Connect programon keresztül sem. Kitért arra is, hogy azok a vállalatok, amelyek elsőként kaptak engedélyt az ETF-ek elindításához, nem olyan jelentős szereplők, mint a BlackRock, ami kevesebb befektetőt vonzhat (HashKey Capital, Bosera Capital, Harvest Global és a China Asset Management).

(forrás: Eric Balchunas X fiók)

A likviditás és a díjstruktúra is szintén befolyásolni fogja ezeknek a Bitcoin ETF-eknek a sikerét. A kezelési költségek várhatóan 1-2% között fognak mozogni, ami jelentősen magasabb, mint az amerikai piacé.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Hongkong is a spot Bitcoin ETF-ek útjára lép

/cryptobriefing/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img