Egy kripto projekt alkalmazása is ott lesz az Apple új táblagépein

spot_img

Termékbemutatót tartott az Apple. Az esemény középpontjában a vállalat új táblagépei álltak, melyekkel kapcsolatban egy kriptovalutához köthető projektet is megemlítettek.

A legújabb, M4-es chipekkel érkező iPadek technikai jellemzőit az alábbi kisfilm ismertette. Amint a videóban is hallható, a grafikus teljesítmény kapcsán, az 1:20 – 1:30 közötti részben kiemeli, hogy az Octane segítségével meghajtott alkalmazások tökéletes élményt biztosítanak.

Az Octane, pontosabban az OctaneX egy kifejezetten a MacOS és az Apple által fejlesztett “M” processzorok erejének kiaknázására fejlesztett grafikus előkészítő és feldolgozó szoftver, amit minden új iPadre gyárilag telepítenek. Fejlesztője az OTOY, egy felhőalapú grafikus erőforrások fejlesztésére szakosodott startup, aminek az Octane mellett futó másik vállalkozása nem más, mint az egyik legnagyobb kripto AI és GPU projekt, a Render Network.

Az OTOY vezetője a Render Telegram csatornáján azt mondta, hogy már régóta együtt dolgoznak az Apple-el az M4 chip grafikus erőforrásainak fejlesztésén, aminek egyik része az is, hogy ha a táblagép grafikus egysége a háttérben a Render hálózat node-jaként üzemeljen.

Bár ez még nem lett kijelentve, egyre többen spekulálnak arra, hogy a megosztott videókártya felhasználást lehetővé tevő Render Network a háttérben felhőalapú számítási kapacitások biztosításával segítheti majd az OctaneX működését, és ezáltal az Apple termékek egyik hivatalos kiszolgáló partnerévé válhat.

A második sor közepén látható piros OctaneX logó megegyezik a Render honlapján található logóval

A RNDR token árfolyama a hét eleje óta ugyan 13%-ot korrigált, de az esti órákban ismét emelkedni kezdett. A május elseje óta kiváló formát mutató kriptopénzre az Nvidia közelgő negyedéves üzleti értékelője miatt is érdemes lehet odafigyelni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Render Network fundamentumai

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img