A cápák inkább vizet kértek: tulajdonosa sem ivott bele a magyar gyártású kriptós energiaitalba

spot_img

Egy vasárnap esti televíziós műsorban egy magyar kriptós projekt vezetője próbálta meggyőzni hazánk ismert vállalkozóit, hogy fektessenek be a termékébe.

Tavaly januárban egyszer már beszámoltunk az RTL-en futó a Cápák Között adásáról, aminek akkori főszereplője – ugyancsak kriptóban utazva – egymillió dollárt kért volna a műsor házigazdáitól. Az ő ajánlata végül nem aratott sikert, ezért üres kézzel kellett távoznia.

A tegnap esti adásban bemutatkozó Attila egy olyan energiaitalt mutatott be, amelynek csomagolása egy kódot tartalmaz, amit a termék vásárlói 99 cent értékű kriptovalutára válthatnak be. Elmondása szerint az így kiosztott kriptopénzek többsége más kriptós projektek felajánlásaiból származik, akik a dobozokat hirdetési felületként használva ismertethetik meg saját kriptovalutáikat a jövőbeli befektetőkkel.

A termék tesztelése során 20 000 doboz energiaitalt hoztak forgalomba Magyarországon, aminek nagy része elfogyott. Az italt online és 70 üzletben lehetett megvásárolni és egy weboldalon lehetett a vele megszerezhető kripókat beváltani. A teszt során kb. 2000-en regisztráltak a kódok beváltására. Ők 6000 doboznyi ajándékot vittek el, vagyis az összes vásárló harmadát érdekelte az ingyen kriptók megszerzésének lehetősége.

Az energiaitalról magáról túl sok szó nem esett, de az elhangzottak alapján az olcsó kategóriába sorolható minőséget képviseli. Gyártója szerint nem is az íze a fontos, hanem a vele szerezhető kriptovaluták. A termék önköltségi ára 230 Ft, amit a cég 330 Ft-ért ad tovább a viszonteladóknak, fogyasztói ára pedig 550 Ft.

A vállalkozó becslése szerint 2 milliárd forint értékű energiaitalt tudna belátható időn belül értékesíteni és az ebben való részvételi lehetőségért 31 millió forintot kért a műsor házigazdáitól. A befektetésért 10% üzleti részesedést ajánlott fel a cápáknak.

Az ajánlatot elbíráló egyik üzletember az évente 500 millió üveg ásványvizet forgalmazó Szentkirályi tulajdonosa volt, aki szerint teljesen irreális értékesítési célt tűzött ki az energiaital megálmodója, de a többiek tetszését sem nyerte el az ajánlat. Volt aki az előadás módját, volt aki magát az olcsóságot és gagyiságot, és volt aki az üzleti tapasztalatok hiányát kritizálta. Elhangzott az is, hogy a víz egészségesebb mint az energiaital, és persze szerepet játszott a kriptovaluták negatív megítélése is, amit a csalások magas számával indokoltak.

Az elutasított vállalkozó egyébként 2021-ben ismerkedett meg a kriptopénzekkel. Mint elmondta, az akkori emelkedés során pár hét alatt 20 – 25 000 dollárt keresett a kriptós befektetésein. Az előadás első perceiben az is kiderült, hogy ő nem igazán fogyaszt energiaitalokat és a magával hozott bemutató termékekbe sem volt hajlandó beleinni. A cápák arckifejezését látva volt, akinél már ekkor eldőlhetett, hogy nem fog befektetni az ajánlatba.

A projekt honlapja szerint egy saját token és nft kibocsátásával próbálnak pénzt gyűjteni a további terjeszkedésre. Az oldalon közölt információk alapján a gyűjtés már véget ért, de egy május eleji közösségi oldalas bejegyzés alapján továbbra is keresik a befektetőket.

A teljes beszélgetés az RTL Plusz oldalán nézhető vissza (Cápák Között – 7. évad 14. rész).

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img