Argentina El Salvadorral tárgyal a Bitcoinról

spot_img

Az argentin szabályozó hatóságok tárgyalásokat folytattak el salvadori kollégáikkal a bitcoinról és a bitcoin bevezetése óta eltelt időszak értékeléséről – erősítette meg a hétvégén az Argentin Nemzeti Értékpapír Bizottság (CNV).

Az argentin CNV hivatalos közleménye szerint a múlt héten argentin vezető tisztviselők találkoztak El Salvador nemzeti digitális eszközökkel foglalkozó bizottságának vezetőjével. A tisztviselők szerint lehetséges együttműködési megállapodásokat értékeltek a digitális eszközökkel kapcsolatos kérdésekben. 

A CNV tisztviselői elsősorban az iránt érdeklődtek, hogy a Közép-Amerikai ország hogyan szabályozza a BTC-t. A megbeszélésen jelen volt a CNV elnöke, Roberto Silva és alelnöke, Patricia Boedo, valamint Juan Carlos Reyes, az El Salvador Nemzeti Digitális Eszközök Bizottságának (CNAD) elnöke.

A tárgyalás után argentin részről úgy nyilatkoztak, hogy szívesen megtudnának többet a salvadori kormány tapasztalatairól a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadásával kapcsolatban. Véleményük szerint El Salvador már most olyan tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek ebben a pillanatban nagyon értékesek nem csak Argentína, hanem a világ egésze számára.

“El Salvador az egyik vezető országgá vált, nemcsak a Bitcoin használatában, hanem a kriptoeszközök világában is. Meg akarjuk erősíteni a kapcsolatokat El Salvadorral, ezért megvizsgáljuk az együttműködési megállapodások aláírásának a lehetőségét.”

Reyes azt is megjegyezte, hogy Argentína és a CNV hatékonyan szeretne együttműködni a digitális eszköz iparágakkal, és ennek alapján megfelelő szabályozási körülményt akarnak létrehozni.

Bitcoin, Argentina, IMF

Annak ellenére, hogy sokat beszélnek Argentína és Javier Milei elnök bitcoinpárti nézeteiről, a jelek szerint valamilyen szinten beadták a derekukat az IMF nyomásának a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatban.

Eddig a Latin-Amerikai ország egy sor kriptotőzsdével kapcsolatos szabályozást jelentett be, hogy megnyugtassa az IMF-et az országba érkező leendő pénzügyi csomagok és segélyek biztosítása érdekében. Azonban Argentína és El Salvador közeledése megnyitotta annak a lehetőségét is, hogy az új argentin kripto szabályozás barátságos és ne korlátozó legyen.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Nem is annyira bitcoin párti az argentin elnök?

/cryptonews, argentina.gob.ar, criptonoticas/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img