Kriptopénzügyek | bombaként robbant a spot Ethereum ETF-ek jóváhagyásának a híre

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Piaci zanza

  • A hétfő esti órákban érkező hírek hatására az ETH árfolyama 20%-ot emelkedett. A gyors növekedés a grafikont is szétszaggatta. Az ethereum árfolyama egyetlen pillanat alatt 200 dollárt ugrott, amivel egy a kripto piacokon ritkaságnak számító rés keletkezett az árképzésben.
  • Hétfő óta mindenki a további spot Ethereum ETF-ek körüli fejleményekre várt. Az viszont már szinte biztos, hogy a staking nem lesz része az ETF-eknek. Szerdára már a legtöbb ETF szolgáltató, köztük a BlackRock is kivette a saját Ethereum ETF indítási kérelméből a staking biztosítására vonatkozó passzusokat.
  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete a csütörtök késő esti órákban jóváhagyta a BlackRock, a Fidelity, a Grayscale, a Bitwise, a VanEck, az Ark, az Invesco Galaxy és a Franklin Templeton befektetési alapok spot Ethereum ETF indítására vonatkozó kérését.
  • Összesen 12 észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalat tette közzé a felezés előtti pénzügyi eredményeit az első negyedévre vonatkozóan. A bányászok együttesen közel 2 milliárd dollár bruttó bevételt generáltak tőkefinanszírozási tevékenységből a tőzsdékről. Összehasonlításképpen, ugyanez a 12 vállalat az előző év negyedik negyedévben együttesen 1,25 milliárd dollárt gyűjtött.
  • Február közepén adott engedélyt a csődbíróság arra, hogy értékesítse a csődeljárás elején megállapított 1,6 milliárd dollár értékű kriptoeszköz állományát a Genesis. Az állomány nagy része akkor a Grayscale féle GBTC spot Bitcoin ETF-ből állt. A legfrissebb bírósági nyilvános ügyiratból az is kiderült, hogy a Genesis 3 milliárd dollárnyi eszközzel fogja kártalanítani a károsultakat. 
  • A legnagyobb amerikai kripto tőzsde bejelentette, hogy arany és olaj kereskedési párokkal bővíti kínálatát. A Coinbase határidős felületén június 3-tól lesznek elérhetők az 1 troy uncia (31g) arany (GLD) és 10 hordó olaj (NOL) értékét lekövető szerződések.
  • Ez történt szerdán: megjelent az első spot Ethereum ETF ticker az értékpapírlistán, Trump választási kampányát már kriptoval is lehet támogatni, ismét lendületben a BlackRock spot Bitcoin ETF-e és az ingatlanszektor pénzügyi ágazatának tokenizálására készül a Chainlink.
  • Bő egy hete kapott szárnyra az a hír, hogy a japán befektetési és tanácsadó cég, a Metaplanet, a Microstrategy mintájára elsődleges tartalék eszközállományként fog tekinteni a bitcoinra. A japán befektetők ennek hatására óriási mértékben és mennyiségben kezdték el felvásárolni a vállalat részvényeit a bejelentés utáni napokban, így a Metaplanet részvény árfolyama a héten óriásit emelkedett és a legjobban teljesítő japán részvény volt. 
  • A venezuelai villamosenergetikai minisztérium az összes kriptovaluta bányászfarmot le kívánja választani az országos hálózatról. A lépés célja a túlzott energiafogyasztás és a lakosság stabil áramellátásának a garantálása. A hírt a Venezuelai Nemzeti Kriptovaluta Szövetség (Asonacrip) is megerősítette hivatalos X fiókján közzétett tweetben. A kriptovaluta bányászat betiltása valójában egy nemrégiben lezajlott korrupcióellenes intézkedés részeként végrehajtott razzához is köthető, aminek során több ezer bányászgépet foglalt le és több magasrangú állami tisztségviselőt tartóztatott le a hatóság az Aragua állambeli Maracayban. A razzia során erőszakos cselekmények is történtek.

Jó, ha tudod!

Tovább menetelhet az ETH árfolyam

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img