Kriptobányász hírek | bitcoinbányászat által termelt hulladékhővel fűtik a finn otthonokat 

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk bányászoknak kialakított szekciójában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • Oroszország szeptember 1-től szigorú korlátozásokat fog bevezetni a kriptoeszközökre vonatkozóan, például a bitcoin kereskedésre. Csak az orosz joghatóság alatt kibocsátott digitális pénzügyi eszközök lesznek engedélyezettek, valamint mentesülni fognak a bányászok. Az orosz pénzügyminiszter továbbra is a szabályozott felhasználást támogatja, amelynek a célja a rubel megerősítése. 
  • A bitcoinbányászok számos módot találtak arra, hogy a Bitcoin környezetbarátabbá és fenntarthatóbbá váljon. Ennek egyik ékes példája a bitcoinbányászatból származó hőenergia fűtésre történő felhasználásának a koncepciója, amely az elmúlt években egyre nagyobb lendületet vett.  
  • Az argentin állam tulajdonában lévő YPF energiaipari vállalat partnerkapcsolatba lépett a Genesis Digital Assets (GDA) bitcoinbányász vállalattal, hogy fáklyázandó gázzal működő bitcoinbányász telephelyeket építsenek ki a latin-amerikai országban.  
  • Összesen 12 észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalat tette közzé a felezés előtti pénzügyi eredményeit az első negyedévre vonatkozóan. A bányászok együttesen közel 2 milliárd dollár bruttó bevételt generáltak tőkefinanszírozási tevékenységből a tőzsdékről. Összehasonlításképpen, ugyanez a 12 vállalat az előző év negyedik negyedévben együttesen 1,25 milliárd dollárt gyűjtött.
  • A venezuelai villamosenergetikai minisztérium az összes kriptovaluta bányászfarmot le kívánja választani az országos hálózatról. A lépés célja a túlzott energiafogyasztás és a lakosság stabil áramellátásának a garantálása. A hírt a Venezuelai Nemzeti Kriptovaluta Szövetség (Asonacrip) is megerősítette hivatalos X fiókján közzétett tweetben. A kriptovaluta bányászat betiltása valójában egy nemrégiben lezajlott korrupcióellenes intézkedés részeként végrehajtott razzához is köthető, aminek során több ezer bányászgépet foglalt le és több magasrangú állami tisztségviselőt tartóztatott le a hatóság az Aragua állambeli Maracayban. A razzia során erőszakos cselekmények is történtek.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptobányász hírek | Etiópia lehet a bitcoinbányászok új Mekkája

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img