Elkezdődött a Genesis hitelezőinek a kártalanítása

spot_img

Február közepén adott engedélyt a csődbíróság arra, hogy értékesítse a csődeljárás elején megállapított 1,6 milliárd dollár értékű kriptoeszköz állományát a Genesis. Az állomány nagy része akkor a Grayscale féle GBTC spot Bitcoin ETF-ből állt. A legfrissebb bírósági nyilvános ügyiratból az is kiderült, hogy a Genesis 3 milliárd dollárnyi eszközzel fogja kártalanítani a károsultakat. 

A Genesis Global bírósági jóváhagyást szerzett arra, hogy 3 milliárd dollár készpénzt és kripto eszközt szolgáltasson vissza hitelezőinek. Sean Lane amerikai csődbíró ugyanis jóváhagyta a Genesis Global és leányvállalatai által 2023 januárjában benyújtott 11. fejezet szerinti csődeljárási tervet. A kifizetések az ügyfelek követeléseinek mintegy 77%-át teszik ki. A kifizetés azonban nem tartalmazza a Digital Currency Group-ot (DCG), a Genesis Global anyavállalatát.

A bíró elutasítja a DCG álláspontját 

A múlt héten pénteken megtartott tárgyaláson a bíró elutasította a DCG kifogását a felszámolási tervvel kapcsolatban. A DCG azzal érvelt, hogy a Genesis-nek, a cég csődbejelentésének időpontjában fennálló kriptoeszközök értéke szerint kellene kifizetnie az ügyfeleket. A vállalat kifogásainak elutasításakor Lane bíró így fogalmazott:

“A jegyzőkönyvből egyértelműen kiderül, hogy az adós vagyonában nincs elegendő értékű eszköz ahhoz, hogy a fedezettel nem rendelkező hitelezőket kifizesse. Tekintettel a hitelezői követelések nagyságára, a DCG, mint részvénytulajdonos, több milliárd dollárral marad ki a kártérítésből, még akkor is, ha a bíróság a DCG által javasolt módszerrel értékelné a hitelezői követeléseket.”

Már akkor, amikor a Genesis a 11. fejezet szerint kérelmezte saját maga ellen a csődeljárást, az 50 legnagyobb hitelezői ügyfélkövetelések meghaladták a 3,5 milliárd dollárt. A bíróság által jóváhagyott felszámolási tervben a kifizetések mintegy 97%-át természetbeni formában fogják lebonyolítani. Ez azt jelenti, hogy aki BTC-ben hitelezett a cég felé, BTC-ben fogja megkapni a kártérítést. A kártalanítás jövő hónap elején fog elkezdődni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Megkapta a bírósági jóváhagyást a Genesis 

/genesis, coinjournal/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img