Uniswap szavazás: a stakerekkel is megosztaná bevételeit a legnagyobb decentralizált kripto tőzsde

spot_img

Az Uniswap közössége ezen a héten szavaz arról a javaslatról, amely lehetővé fogja tenni a tőzsde által beszedett jutalékok felosztását.

A május 31-ig, vagyis péntekig lezáruló szavazás célja, hogy a legnagyobb decentralizált tőzsde pénzügyeinek irányítását egy új okos szerződésre ruházzák át. Ez a változás előfeltétele az új díjfelosztási terv aktiválásának, amelynek végérvényes bevezetéséhez később még egy második szavazásra is szükség lesz.

A javasolt terv célja, hogy új bevételi forrást biztosítson a protokoll és annak partnerei, például az UNI tokent stakelők számára számára. A terv pontos részletei még nem ismertek, de bevezetése várhatóan pozitív hatást fog gyakorolni a tőzsde ökorendszerére. A javaslat élesedése később más platformokat is arra ösztönözhet, hogy vezessenek be hasonló, a bevételeiket megosztó módosításokat.

Az Uniswap a legnagyobb decentralizált kripto tőzsde, amelyen a teljes decentralizált kereskedési forgalom kb. 30%-a bonyolódik. A váltó hetente átlagosan 3 millió dolláros bevételre tesz szert, amit eddig kizárólag a liquidity pool-okhoz csatlakozók között osztottak szét. Ennek a rendszernek a megváltoztatásával a jövőben a delegált és stake-elt tokenek tulajdonosai is részesedést kaphatnak a bevételekből, ami a tőzsde számára is rendszeres bevételi forrást biztosíthat.

A Uniswap kincstára jelenleg 730 000 UNI tokent tart, amit az új feltételek szerint letétbe helyezve, jövedelemtermelő eszközként tudja biztosítani a protokoll hosszútávú fejlesztését.

Az Uniswap annak ellenére szeretné még ezen a héten lebonyolítani a szavazást, hogy áprilisban egy ellene folyó eljárásról várható megindulásáról tájékoztatta az amerikai tőzsdefelügyelet. A hatóság szerint a váltó működése, a staking és liquidity pool-ok hozamfizető képessége megsérti az értékpapírok kereskedésére vonatkozó szabályokat, miközben az Uniswap úgy véli, hogy a felügyelet nem létező szabályokat akar velük betartatni.

Az UNI token árfolyama az elmúlt két hétben 70%-kal emelkedett, amiben nem csak a közelgő szavazás, hanem az Ethereum ETF-ek váratlan engedélyezése is segítette.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Naponta 1 ethereumot nyerhet, aki kitalálja mennyi lesz az ETH másnap délelőtti árfolyama

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img